Vāc līdzekļus šausmu filmai ar mākslīgā intelekta sacerētu scenāriju
Filmā stāstīts par nomaļā lauku mājā dzīvojošu ģimeni, kas cenšas pārdzīvot bērna nāvi. Māte un meita sāk redzēt biedējošas vīzijas.
Kultūra
2016. gada 30. jūlijs, 08:02

Vāc līdzekļus šausmu filmai ar mākslīgā intelekta sacerētu scenāriju

Jauns.lv

Vietnē "Kickstarter" var ziedot naudu pasaulē pirmās pilnmetrāžas filmas uzņemšanai, kuras scenāriju daļēji veidos mākslīgais intelekts, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Datorprogramma izanalizējusi veiksmīgākās šausmu filmas kino vēsturē. Izmantojot to elementus, tiks radīta jauna filma "Impossible Things".

Idejas autoru mērķis ir garantēt kinolentes panākumus.

Kanādas datu analīzes kompānijas "Greenlight Essentials" dibinātājs Džeks Džans lūdz saziedot 30 000 Kanādas dolāru (21 000 eiro), lai ieceri varētu īstenot.

"Apmēram 85% mūsdienās uzņemto filmu negūst peļņu no izrādīšanas kinoteātros. Tas parāda, ka filmas nesakrīt ar skatītāju gaumi," skaidro Džans. "Mēs ar mākslīgā intelekta palīdzību ģenerējām filmas premisu un galvenos sižeta pavērsienus. Pirms vēl bija uzrakstīts kaut vārds, mākslīgais intelekts pateica, ka mums jāuzņem šausmu filma, kurā attēlots spoks un ģimenes attiecības, bet reklāmas rullītī jāskan klavierspēlei un jābūt ainai vannā. Tad būs lielāka iespēja, ka mūsu mērķauditorijai tā patiks."

Scenārijs un reklāmas rullītis veidots tā, lai patiktu 25 gadu vecumu nesasniegušām sievietēm - tā ir viena no lielākajām demogrāfiskajām grupām, kas skatās šausmu filmas.

Filmā stāstīts par nomaļā lauku mājā dzīvojošu ģimeni, kas cenšas pārdzīvot bērna nāvi. Māte un meita sāk redzēt biedējošas vīzijas.

Mākslīgais intelekts jau iepriekš izmantots zinātniskās fantastikas īsfilmā "Sunspring", taču tā saņēma pretrunīgas atsauksmes.

"Varbūt kādreiz mākslīgais intelekts spēs labāk imitēt sakarīgu sižetu. Taču pagaidām tam vēl ir par agru," rakstīja tehnoloģiju vietnes "CNet" žurnāliste Amanda Kūsera.


LETA / Foto: Shutterstock