Atis Artemjevs sodīts par sava dēla "nolaupīšanu"; viņš nožēlo izdarīto
Sīkāku informāciju par to, kur atrasts bērns un Atis Artemjevs, policija joprojām nesniedz.
112
2016. gada 30. jūlijs, 13:02

Atis Artemjevs sodīts par sava dēla "nolaupīšanu"; viņš nožēlo izdarīto

Jauns.lv

Dizainers Atis Artemjevs, kurš maija vidū negaidīti, ignorējot bāriņtiesas liegumu, no krīzes centra Ventspilī aizveda savu dēlu, saņēmis sodu. Toreiz policija vairākas dienas meklēja mākslinieku un viņa piecgadīgo dēlu Aleksandru Čārlzu. Kasjauns.lv kļuvis zināms, ka Atim piemērots sods par izdarīto.

Atis nožēlo izdarīto

Atsaucoties uz lietu nr.11092063416, Latvijas Republikas Prokuratūra informē, ka 2016.gada 5.jūlijā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras virsprokurore minēto kriminālprocesu pabeidza Kriminālprocesa likuma 420. panta kārtībā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu. „Apsūdzētā persona atzina vainu Krimināllikuma 168.pantā (Nolēmumu par aizgādības, aprūpes un saskarsmes tiesībām ar bērnu nepildīšana) paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, paužot nožēlu par izdarīto. Minētajai personai piemērots Krimināllikuma 168.panta sankcijā paredzētais soda veids – naudas sods trīs minimālo mēnešalgu apmērā,” informē prokuratūrā.

Aizved bērnu no krīzes centra Ventspilī

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Atis Artemjevs 22.maijā ieradās krīzes centrā Ventspilī, kur, par spīti bāriņtiesas liegumam, paņēmis savu piecus gadus veco dēlu no krīzes centra un devies nezināmā virzienā. Krīzes centrā bērns bijis tāpēc, ka vajadzējis rehabilitāciju pēc tam, kad Artemjevs, neinformējot māti, bija izņēmis bērnu no bērnudārza un 39 dienas turējis pie sevis. Par šāda veida uzvedību Artemjevs arī izpelnījies bāriņtiesas liegumu tuvoties bērnam. Kā LTV raidījumam „Panorāma” tolaik atklāja bērna māte, viņš vienkārši piebrauca, paņēma mazo un aizbrauca. Pēcāk gan parādījās arī visai neglaimojošas runas par pašas mātes, ASV pilsones Mejas uzvedību un personību.

Pēc dažām dienām, meklējot visā Latvijas teritorijā, pazudušo bērnu un Ati atrada Valsts policija. Sīkāku informāciju par bērna atrašanas vietu un incidentu kopumā policija nesniedz.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA