No augusta vidus Mākslas muzejā būs apskatāmas izcilā Jaņa Rozentāla gleznas
LNMM atklās mākslinieka Jaņa Rozentāla darbu izstādi.
Kultūra
2016. gada 30. jūlijs, 23:37

No augusta vidus Mākslas muzejā būs apskatāmas izcilā Jaņa Rozentāla gleznas

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā no 13.augusta līdz 30.oktobrim būs skatāma izstāde "Janis Rozentāls (1866–1916). Māksla un tehnika".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izstādē ar plašu retrospekciju paredzēts godināt gleznotāju Jani Rozentālu (1866–1916), kura simt piecdesmitā dzimšanas diena starptautiskā mērogā ir ietverta UNESCO svinamo dienu kalendārā. Talantīgo un mērķtiecīgo Saldus pagasta lauku kalēja dēlu, kas 19.gadsimta 80.–90.gadu mijā Pēterburgas Ķeizariskajā mākslas akadēmijā izskolojās par profesionālu gleznotāju, Latvijas mākslas vēsturē piemin kā populārāko, iemīļotāko un vispusīgāko nacionālās mākslas pamatlicēju.

Retrospektīvā izstāde, kurā būs vairāk nekā 150 darbu, ir viens no Rozentāla jubilejas gada programmas centrālajiem notikumiem. 

Somijas-Latvijas sadraudzības biedrība " Rozentāls-seura", kas nosaukta latviešu klasiķa vārdā, LNMM vienlaikus piedāvā nelielas informatīvas ceļojošās izstādes " Ar skatienu Somijā, ar sirdi Latvijā " pirmo pieturu. Līdzīga ekspozīcija ar satura izklāstu angļu, somu un zviedru valodās rudenī tiks atvērta " Virka" galerijā Helsinkos.

Izstādes atklāšana paredzēta 12.augustā plkst.17.

BNS/Foto: Wikipedia.org