Sabiedrība
2016. gada 31. jūlijs, 09:50

Iedzīvotāji cīnās par dzelzceļa pārvadājumu radīta trokšņa samazināšanu Sarkandaugavā

Jauns.lv

Sarkandaugavas iedzīvotāji nosūtījuši vēstuli Satiksmes ministrijai (SM) ar mērķi samazināt dzelzceļa pārvadājumu radīto troksni un vibrācijas savos mājokļos, sākot no Sarkandaugavas stacijas pārbrauktuves līdz Mangaļu stacijai, informēja vēstules autori.

Pēc viņu teiktā, iedzīvotāji jau ilgstoši mēģina panākt trokšņu līmeņa samazināšanu, bet līdzšinējā sarakste ar SM un "Latvijas Dzelzceļu" bijusi nesekmīga. "Aicinājumi novērst vai vismaz ierobežot troksni līdz normās noteiktajam robežlielumam saskārušies ar atteikumu un nevēlēšanos risināt šo jautājumu pēc būtības," norāda Viestura prospekta iedzīvotāji Dace Briede un Ēriks Pozemkovskis. Arī lūgums Veselības ministrijai izmērīt trokšņa līmeni esot atstāts bez ievērības, un saņemts Veselības inspekcijas atteikums.

Vēstulē SM norādīts, ka "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" Viestura prospektā 95 ir veikusi trokšņa līmeņa mērījumus, kuri apstiprina trokšņa pieļaujamo robežlielumu pārsniegšanu. Trokšņa līmenis nakts laikā iekštelpās ar aizvērtiem logiem ēkā sasniedzot 57,9 decibelus, kamēr pieļaujamais līmenis ir 30 decibeli. Citām dzīvojamām mājām, kas atrodas dzelzceļa tiešā tuvumā, trokšņa līmenis esot vēl augstāks - 70-74 decibeli.

Iedzīvotāji aicina SM sniegt skaidru un konstruktīvu risinājums prettrokšņa ekrānu un citu trokšņa izplatības ierobežojošu būvju celtniecību, kas mazinātu trokšņu un vibrācijas līmeni un to nelabvēlīgo ietekmi uz iedzīvotājiem.

BNS / Foto: Shutterstock