Šogad deputātu algām paredzēts tērēt 4,7 miljonus eiro
Kopumā darbinieku algām Saeima šogad plāno tērēt 15,1 miljonu eiro.
Sabiedrība
2016. gada 31. jūlijs, 15:57

Šogad deputātu algām paredzēts tērēt 4,7 miljonus eiro

Jauns.lv

Aptuveni piekto daļu no Saeimas kopējā budžeta 2016.gadam, paredzēts atvēlēt deputātu algām, kā arī izmaksām, kas ir saistītas ar tām, liecina parlamentā pieejamā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeimas budžets 2016.gadam ir 24,58 miljonu eiro, savukārt deputātu atalgojums, kā arī darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, ir aptuveni 4,7 miljoni eiro.

Kopumā darbinieku algām Saeima šogad plāno tērēt 15,1 miljonu eiro - lielākā daļa no šīs summas paredzēta Saeimas pastāvīgo darbinieku atalgojumam. Neskaitot parlamenta deputātus, Saeimā strādā aptuveni 560 darbinieki - 100 no tiem ir deputātu palīgi, bet aptuveni 79 cilvēki ir nodarbināti parlamenta autobāzē. Saeimas komisiju darbības nodrošinājumam ir paredzētas 57 amata vietas, savukārt parlamenta Sabiedrisko attiecību nodaļā strādā 12 darbinieki.

No darbinieku algām atvēlētajiem 15,1 miljoniem eiro, aptuveni 454 tūkstoši eiro paredzēti piemaksām, prēmijām un naudas balvām, taču 32 tūkstoši eiro - piemaksām atalgojumam par nakts darbu.

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas iemaksās Saeima valsts budžetā atpakaļ ieskaitīs aptuveni 2,77 miljonus eiro, liecina parlamenta budžeta aprēķini.

Trīs miljoni eiro no 2016.gada budžeta atvēlēti Saeimas ēku kapitālajam remontam un rekonstrukcijām.


BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas