Pārgalvīgs jaunietis ar paštaisītu mopēdu bēg no policijas un avarē. VIDEO
18 gadus vecais jaunietis braucis bez atbilstošas vadītāja apliecības.
112
2016. gada 1. augusts, 14:37

Pārgalvīgs jaunietis ar paštaisītu mopēdu bēg no policijas un avarē. VIDEO

Jauns.lv

28. jūlija naktī Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki, patrulējot Vecmīlgrāvī, pamanīja mopēdu, kuram diennakts tumšajā laikā nebija ieslēgta neviena no apgaismes ierīcēm. Policijas darbinieki ieslēdza bākugunis un pa skaļruni deva rīkojumu šoferim apturēt mopēdu, taču tā vadītājs strauji palielināja ātrumu un uzsāka bēgšanu, informē Rīgas pašvaldības policija.

Dzenoties pakaļ pārgalvīgajam mopēda vadītājam, vairākkārtīgi dots rīkojums apstāties, taču tā vadītājs nereaģēja un centās nogriezties uz dzelzceļa sliedēm, kur ar automašīnu nav iespējams izbraukt, taču neveiksmīgi. Jaunietis nenovaldīja stūri, ietriecās vienā no ceļa zīmēm, pēc kā pielēca kājās un centās iedarbināt motoru, taču policijas darbinieks paspēja pieskriet pie pārkāpēja un viņu aizturēja. Vadītājs negadījumā nebija guvis miesas bojājumus.

Pārbaudot vadītāja datus, noskaidrots, ka viņš ir 18 gadus vecs jaunietis un viņam nav atbilstošas vadītāja apliecības. Savukārt pārbaudot transportlīdzekļa datus, noskaidrots, ka tas aprīkots ar cita spēkrata numura zīmi. Aizturētais pastāstīja, ka mopēdu izgatavojis pats, saliekot detaļas no citiem mopēdiem un motocikliem, jaunais vadītājs teica, ka tādēļ arī nav reģistrējis savu braucamrīku.

Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu adresē.

Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmums no video