Brīvprātīgo iesaukums skaļās lasīšanas projektam uz laiku tiek apturēts
Runā Rīga
2016. gada 1. augusts, 19:33

Brīvprātīgo iesaukums skaļās lasīšanas projektam uz laiku tiek apturēts

Jauns.lv

Rīgas Centrālā bibliotēka sirsnīgi pateicas visiem un ikvienam, kas pieteicās mūsu skaļās priekšā lasīšanas projektā „Sarunas un grāmatas – līdzņemšanai”, kura gaitā tiks lasīts priekšā ilgstošas sociālās aprūpes iestāžu iemītniekiem. Cerēto un ieplānoto 25 cilvēku vietā ir pieteikušies vairāk nekā 300! Šobrīd brīvprātīgo reģistrācija priekšā lasīšanai tiek pārtraukta.

Taču tas nenozīmē, ka cilvēku labās gribas un labvēlības izpausmes tiek atraidītas. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros finansētajam projektam noslēdzoties šī gada novembrī, tiek aicināti arī jauni koordinatori skaļās lasīšanas pasākumu organizēšanai cilvēkiem sociālās aprūpes iestādēs nākamgad.  

Atsaucība bija un joprojām ir milzīga. Zvana ne vien cilvēki no Rīgas, bet arī no Liepājas, Alūksnes, Valmieras, Jēkabpils un citām pilsētām. Zvana strādājošie, studenti un pensionāri. Zvana visdažādāko profesiju pārstāvji, tostarp skolotāji un bibliotekāri, žurnālisti un aktieri.

Novērtējot šo pārsteidzošo entuziasmu, Rīgas Centrālā bibliotēka aicina citu pilsētu bibliotekārus atbalstīt mūsu projekta ideju un organizēt skaļo priekšā lasīšanu savu novadu pilsētu ilgstošas rehabilitācijas iestādēs.

Reģistrācijas sarunu laikā daudzi cilvēki atzina, ka projekts viņiem licis pārdomāt dzīvi un atcerēties savus vecākos radiniekus un draugus, kuri arī priecātos, ja tiem palasītu priekšā. Lasot priekšā, mēs neizplatām tikai informāciju, mēs izplatām arī savas uzmanības gaismu.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejva / Publicitātes foto