Rīgas svētkos būs plašs sporta aktivitāšu piedāvājums
Runā Rīga
2016. gada 1. augusts, 20:33

Rīgas svētkos būs plašs sporta aktivitāšu piedāvājums

Jauns.lv

No 12. Līdz 14. augustam, svinot Rīgas 815. gadadienu, līdztekus kultūras un mākslas pasākumiem paredzēta arī daudzveidīga sporta sacensību programma, tajā skaitā kopīga vingrošana “Rīga mostas svētkiem” Lucavsalā, cīņa par uzvaru basketbolā, pludmales volejbolā, florbolā, regbijā, burāšanā, kā arī pilsētas orientēšanās sportā, peldēšanā un airēšanā. Ikviens aicināts arī uz aviācijas salidojumu “Riga Fly in 2016”.

Jau svētku pirmajā dienā, 12. augustā, no plkst. 13.00 Lucavsalas atpūtas zonā risināsies sacensības pludmales volejbolā “Lucavsalas kauss”, kas turpināsies arī 13. augustā no plkst. 9.00. No 12. līdz 14. augustam Ķīpsalas izstāžu hallē notiks “Unihoc Rīgas kauss florbolā”.

Sestdien, 13. augustā, vēl nebijis pasākums Rīgas svētku laikā – fitnesa treniņš “Rīga mostas svētkiem”, kas iecerēts kā rīta fitness enerģiskam Rīgas pilsētas svētku sākumam. No plkst. 7.00 līdz 10.00 iespēja ikvienam pamosties agrāk un iesākt dienu lieliskā kompānijā profesionālu treneru vadībā. Pēc treniņa būs iespējams iegādāties kafiju un vieglas brokastis, lai radītu fantastisku svētku brīvdienu atmosfēru un garšu. Līdzi var ņemt paklājiņus, sedziņas, lai bez steigas izbaudītu rītu gan pasākuma laikā, gan pēc tā. Lai arī jaunie vecāki varētu izbaudīt sportisku rītu Lucavsalā, mazos ķiparus būs iespējams atstāt bērnu zonā, kur viņus pieskatīs un izklaidēs auklītes.

Šajā dienā plkst. 12.00 Lucavsalā notiks Daugavas kausa izcīņa peldēšanā atklātā ūdenī, kurā aicināti piedalīties gan profesionāli peldētāji, gan arī amatieri un ikviens, kuram tuvs šis sporta veids. Savukārt vakarā, plkst. 20.00 Lucavsalā sāksies xRace pilsētas orientēšanās sacensības “Lielais Rīgas piedzīvojums”.

Divas dienas, 13 un 14. augustā, iedzīvotāji Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Akmens tiltiem varēs vērot “Riga Open match race chempionhip” starptautiskās sacensības burāšanā, kā arī piedalīties vai līdzi just basketbola sacensībās “Krasta mačs”. Šajās dienās iedzīvotāji un pilsētas viesi gaidīti arī lidlaukā “Spilve”, kur risināsies aviācijas salidojums “Riga Fly in 2016”.

Svētku pēdējā dienā, 14. augustā, Rīgas kanālā notiks Airēšanas sporta svētki un Rīgas svētku pludmales regbijs.

Atgādinām, ka svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.


Regīna Zommere/Foto: Ieva Čīka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību