Mūrniece: "Negribētos, lai vēlēšanas pārvērstos par pokemonu meklēšanas spēli"
Ināra Mūrniece.
Viedokļi
2016. gada 2. augusts, 10:59

Mūrniece: "Negribētos, lai vēlēšanas pārvērstos par pokemonu meklēšanas spēli"

Jauns.lv

Politikā arvien vairāk ienāk un sāk dominēt populistiski saukļi un šova elementi, turklāt dažkārt uzvar tie politiķi, kas sāk pirmie melot, šādu viedokli pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Politika arvien vairāk pārvēršas par izklaides šovu, un tad visskaļāk dažubrīd sadzird to, kurš atnāk kā jauna seja un melo pirmais. Tā notiek arī Eiropā un ASV. Es aicinātu cilvēkus ļoti nopietni domāt līdzi, analizēt to, kas notiek sabiedrībā, politikā, paļauties uz informāciju, ko sniedz vairāki avoti, spriest un domāt līdzi," sacīja politiķe.

Mūrniece aicināja vēlētājus vērtēt, kāds būs rezultāts, ja viens vai otrs politiķis tagad kļūs par valsts amatpersonu, tiks ievēlēts pašvaldībā vai Saeimā un kāds būs viņa darba rezultāts.

"Pašlaik ļoti populāra ir pokemonu ķeršanas spēle. Negribētos, lai vēlēšanas, arī pašvaldību vēlēšanas, pārvērstos par pokemonu meklēšanu," piebilda Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa norādīja, ka sabiedrībā ir ļoti lielas gaidas saistībā ar pašvaldību vēlēšanām, sevi pieteikuši jauni spēlētāji, piemēram, deputāta Artusa Kaimiņa vadītā partija. Arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) sākusi gatavoties pašvaldību vēlēšanām, cer tajās iegūt maksimāli daudz varas, taču atklāt "lokomotīves" un galvenos politiskos uzsvarus Mūrniece nav gatava.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA