Koļegova atklāj VID galvenos uzdevumus; sola netraucēt tos, kas godīgi maksā nodokļus
Koļegova: "VID galvenais uzdevums ir iekasēto nodokļu apmēra pieaugums, turklāt visiem mērķiem un uzdevumiem ir jābūt saprotamiem un rezultātiem izmērāmiem."
Sabiedrība
2016. gada 3. augusts, 08:50

Koļegova atklāj VID galvenos uzdevumus; sola netraucēt tos, kas godīgi maksā nodokļus

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienestam nebūtu jātraucē uzņēmumi, kas godīgi maksā nodokļus, bet gan jāpievēršas tiem, kas ir riska zonā, šorīt intervijā Latvijas Radio teica pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova, kas oficiāli izvirzīta VID ģenerāldirektores amatam.

Viņasprāt, Latvijā uzņēmēji būtu jāsadala baltajos, pelēkajos un melnajos, tādejādi būtu iespējams vairāk pievērsties uzņēmējiem, kas ir riska zonā un netraucēt tiem, kas godīgi maksā nodokļus.

Uz jautājumu, kādēļ nolēmusi pieņemt VID vadītājas amata piedāvājumu, Koļegova norādīja, ka ir gatava strādāt, lai tiktu vairāk iekasēti nodokļi, jo valstij ir daudz vajadzību.

Viņa uzvēra, ka VID galvenais uzdevums ir iekasēto nodokļu apmēra pieaugums, turklāt visiem mērķiem un uzdevumiem ir jābūt saprotamiem un rezultātiem izmērāmiem.

Koļegova norādīja, ka nodokļu apmēra iekasēšanas pieaugumu var nodrošināt divos virzienos - noziedzības apkarošana, tostarp korupcijas risku mazināšana, kā arī ēnu ekonomikas apkarošana. Viņa piebilda, ka ir jāturpina labi iesāktās reformas VID.

Savukārt uz jautājumu par politisko atbalstu, Koļegova norādīja, ka tas būs redzams nākamnedēļ, otrdien, kad gaidāms valdības lēmums par viņas apstiprināšanu amatā. Turklāt viņa piebilda, ka VID vadītājas amatā viņa strādās profesionāli, jo arī līdz šim politiskais spiediens vai ietekmes nav ietekmējušas viņas darbu.

Jau vēstīts, ka finanšu ministre Dana Reizniece–Ozola oficiāli izvirzīs Koļegovu VID ģenerāldirektores amatam. Valdība par to lems nākamnedēļ, 9.augustā.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

Koļegova līdz šim tikusies ar valdības sociālajiem partneriem un uzņēmēju organizācijām, kuras gan nav paudušas skaidru atbalstu VVD vadītājas kandidatūrai uz VID ģenerāldirektora amatu.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA