Parādnieks: visiem valsts pārvaldē ir ilgstoša veģetatīvā distonija vai nervu sabrukums
"Un tā slimība ir lipīga, jo pie nākošā rotējamā viņa arī uzreiz pielīp," izteicās Parādnieks.
Viedokļi
2016. gada 3. augusts, 16:56

Parādnieks: visiem valsts pārvaldē ir ilgstoša veģetatīvā distonija vai nervu sabrukums

Jauns.lv

Tiklīdz valsts pārvaldē notiek reorganizācijas, darbiniekiem "uzrodas" dažādas kaites, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē trešdien pauda deputāts Imants Parādnieks (NA).

Politiķim šķiet, ka valsts pārvaldē visiem ir ilgstoša veģetatīvā distonija vai nervu sabrukums, jo, notiekot reorganizācijām, sākās darbinieku slimošanas "epidēmija".

"Pēkšņi, kad valsts pārvaldē un Valsts ieņēmumu dienestā (VID) notiek kādas reorganizācijas un rotācijas, sākas epidēmija. VID un vēl dažās valsts iestādēs, laikam, visiem ir ilgstošas veģetatīvās distonijas un  nervu sabrukums, vai kādas citas kaites uzrodas pēkšņi tieši tajā brīdī, kad viņš tiek aizrotēts. Un tā slimība ir lipīga, jo pie nākošā rotējamā viņa arī uzreiz pielīp," izteicās Parādnieks.

Pēc politiķa domām, šajā jautājumā vērojams nepietiekams atbildības līmenis, un šāda rīcība ir krāpšana un valsts naudas izzagšana.

Komisijas sēdē, pārrunājot veselības aprūpes finansējumu, Parādnieks pauda, ka Veselības ministrijas (VM) loma šajā jautājumā esot absolūti bezatbildīga, uz ko norāda " kaut vai situācija ar pabalstiem, kuru apjoms šajā gadā pieaudzis par 24,6 miljoniem eiro". Politiķis norādīja, ka problēmas risināšana būtu jānostāda vismaz valsts pārvaldes līmenī - vajadzētu konstatēt šādu krāpšanu un nevajadzētu bezjēdzīgi izmest naudu.

"Citi cilvēki par to samaksā un samaksā ar neiespējamību aiziet pie ārsta. Mēs nevaram samazināt nodokli tikai tāpēc, ka citi to ļaunprātīgi izmanto. Tas ir atbildības jautājums un pirmā atbildība ir ministrijām," pauda deputāts.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA