Biznesa augstskola "Turība" iegūst jaunu veidolu
Sabiedrība
2016. gada 5. augusts, 08:00

Biznesa augstskola "Turība" iegūst jaunu veidolu

Kasjauns.lv

Šajā vasarā Biznesa augstskolā Turība notika aktīvi darbi pie fasādes jaunā veidola. Gada sākumā augstskolas studenti un darbinieki kopīgi lēma, kā nākotnē izskatīsies Biznesa augstskolas Turība fasāde. No pieciem piedāvātajiem variantiem tika izvēlēts variants – Ziemeļblāzma, kura koncepcija lieliski atbilst arī augstskolas vīzijai, mērķiem un idejām. Fasādes risinājuma autore ir dizainere Aija Raiba. Tuvojoties jaunajam studiju gadam, darbi pie kompleksa fasādes ir pabeigti, un augstskola sagaida savus studentus, darbiniekus un viesus jaunajā veidolā.

Veidojot jauno fasādes veidolu, kopumā tika nokrāsoti 9 000 kvadrātmetri un ēku krāsainajās gala sienās ietverti vairāk nekā 90 dažādi krāsu toņi.

Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis uzsver: “Jau no pašiem pirmsākumiem Turībā esam apzinājušies, cik būtiska nozīme ir labiekārtotai videi un sakārtotai infrastruktūrai - to paturam prātā joprojām un regulāri strādājam pie tā, lai studenti ikdienā varētu uzturēties sakārtotās telpās, lai būtu pieejams viss studijām nepieciešamais, un visā augstskolas teritorijā būtu patīkami atrasties un pavadīt laiku.”

Unikalitāte, enerģija, gaisma, krāsa un veiksme

Izvēlēto augstskolas veidolu – Ziemeļblāzma – raksturo vairāki būtiski elementi: unikalitāte, enerģija, gaisma, krāsa un veiksme. Ziemeļblāzma ir unikāla dabas parādība – tā nekad nav vienāda, katru reizi pārsteidzot ar savu skaistumu. Ziemeļblāzmu visbiežāk var novērot pavasarī un rudenī, bet krietni retāk — ziemā un vasarā.

Enerģija, kas iedvesmo

Ziemeļblāzma saistās arī ar milzu enerģiju – enerģijas daudzums, kas izlādējās Ziemeļblāzmas laikā ir līdzvērtīgs 5,5 balles stiprai zemestrīcei. Arī augstskola ir vieta, kur koncentrējas milzīgs enerģijas daudzums – cilvēki, kuri tiecas iegūt zināšanas un pilnveidot sevi, spraigas diskusijas lekcijās un konferencēs, jauniešu entuziasms ārpus lekciju aktivitātēs un citur. Enerģija iedvesmo – iedvesmo mācīties, pilnveidot sevi, attīstīt savas zināšanas un karjeru, arī Ziemeļblāzma iedvesmo, un tās enerģija spēcina!

Spēja saredzēt neikdienišķo

Ziemeļblāzma ir gaisma - blāzmas māte ir saule, tā veidojas, kad uzlādētas elementārdaļiņas iekļūst zemes magnētiskajā laukā lielā ātrumā ar saules vējiem. Gaisma veidojas, kad daļiņas saskaras ar zemes magnētiskā lauka atomiem. Ziemeļblāzmas gaisma ir iespēja saskatīt to, ko ikdienā neredzam. Arī zināšanas, ko iegūstam, ir mūsu iespēja saredzēt to, kam ikdienā citkārt paietu garām, atrast risinājumus šķietami sarežģītām problēmām un īstenot mūsu idejas, lai arī kādā jomā tās būtu.

Bagātība, kas pavada, lai kur mēs būtu

Ziemeļblāzma nozīmē arī krāsu bagātību - novērojot to no Zemes, tā parādās dažādās krāsās, kuru izvietojums ātri mainās. Var vērot daudz dažādu ātri skrejošu joslu, aizkaru u.c. Lai arī kādā vietā uz pasaules mēs būtu, Ziemeļblāzmas krāsas mūs vienmēr pārsteigs un atklās ko nebijušu. Lai arī kādā vietā uz pasaules mēs būtu, arī zināšanas mums vienmēr atklās ko jaunu, interesantu un aizraujošu.

Vēlot veiksmi ikvienam studentam un absolventam

Daudzās tautās un tradīcijās Ziemeļblāzma ir arī veiksmes simbols – ne katram ir laimējies to redzēt, tāpēc cilvēki, kuri savām acīm redzējuši Ziemeļblāzmu, uzskatāmi par īpaši veiksmīgiem. Biznesa augstskola Turība vēlas, lai ikviens students un absolvents ir veiksmīgs savā dzīvē un karjerā, tāpēc Ziemeļblāzma, kas rotā ēkas fasādi, ir arī neliels veiksmes vēlējums, lai visas ieceres un idejas izdotos!


Reklāmas raksts sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība / Publicitātes foto