Jaunbērzē cietušie bērni šodien izrakstīti no Bērnu slimnīcas
Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ.
112
2016. gada 5. augusts, 15:35

Jaunbērzē cietušie bērni šodien izrakstīti no Bērnu slimnīcas

Jauns.lv

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" cietušie bērni šodien izrakstīti no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, pastāstīja slimnīcas pārstāve Daiga Rauba.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bērni ārstēšanos turpinās ģimenes ārsta uzraudzībā.

Kā ziņots, Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī pieguļošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņojis, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiks salabots, tad nekādas noplūdes vidē vairs nav iespējamas.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.
 

LETA / Foto: Kristīne Miļūna/LETA