Kultūra
2016. gada 5. augusts, 19:03

Aizvadīta pirmā "Weekend Festival Baltic" diena. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

Ar krāšņu mūzikas un gaismas šovu Igaunijas kūrortpilsētā Pērnavā tika aizvadīta pirmā Weekend Festival Baltic diena. Pērnavas pludmali pieskandināja desmitiem pasaulē vadošās elektroniskās mūzikas zvaigznes. Pirmās dienas kulminācijā, kā galvenais mākslinieks tika sagaidīts šobrīd, iespējams, populārākais zviedrs pasaulē AVICII, kas saviem skatītājiem sniedza absolūti neaizmirstamu, enerģijas un specefektu pārpildītu šovu. Pilnā sparā rit otrā festivāla diena un jau no plkst. 14:15 uz galvenā skatuves viens pēc otra kāpj un ballīti turpina pasaules vadošie DJ.

Kā ziņots iepriekš, jau no agra rīta Pērnavas pilsētā straumēm plūda cilvēki no visas Baltijas ar vienu mērķi - lieliski pavadīt trīs neaizmirstamas dienas. Noskaņojums Igaunjjas kūrortpilsētā bija neaprakstāms un ar nepacietību tika sagaidīta festivālu vārtu vēršana. Weekend Festival Baltic apmeklētājus lutināja patīkami laikapstākļi, kas tādi saglabājās visas dienas garumā, ļaujot pilnvērtīgi izbaudīt festivāla norisi.

Uz visām četrām festivāla skatuvēm vairāku stundu garumā kāpa dažādi pasaulē ievērojami elektroniskās mūzikas izpildītāji. Weekend Festival Baltic galvenā skatuve bija cilvēku pārpildīta un uz tās tika sagaidīti gan Steve Aoki, ar visu ilgi gaidīto Cake Face, gan vakara galvenais varonis – AVICII. Uz Live Stage kāpa tādas zvaigznes kā Lost Frequencies, Sigma, Example, Infected Mashroom un citi. Weekend Festival Baltic skatuves šogad pārsteidza festivāla apmeklētājus ar vēl iespaidīgākiem gaismas šoviem, kopā ar mūziku radot neaizmirstamu pieredzi – un tas viss burvīgajā Pērnavas pludmalē.

Festivāla pirmās dienas apmeklētāju skaits šogad bija lielāks kā pērn, tādējādi pārsniedzot organizatoru sākotnēji paredzēto un uzstādot jaunu apmeklējuma rekordu. Tāpat ievērojami lielāks skaits apmeklētāju šogad bija novērojams  tieši no Latvijas. Tāpat kā ceturtdienā arī šodien festivāla otrajā dienā tiek paredzēts, ka tiks pārsniegts iepriekšējā gada apmeklējums. Uz galvenās skatuves, festivāla otrās dienas ietvaros jau kāpuši tādi mūziķi kā Temper2, kam sekoja Syn Cole un Axwell & Ingrosso. Šodien ,Weekend Festival Baltic otrajā dienā gaidītākie mākslinieki ir Robin Shulz, Martin Garrix, Tiesto, bet uz WKND Live skatuves kāps gan Alan Walker, gan  arī pašmāju PeR un Prāta Vētra.

Baltijā lielākais deju mūzikas festivāls norisinās no 4. līdz 6. augustam Pērnavas pludmalē, Igaunijā. Festivāls norisinās otro gadu pēc kārtas, un iepriekšējā gadā festivālu apmeklēja vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku. 97% biļešu uz Weekend Festival Baltic ir jau oficiāli izpārdotas. Vairāk informācijas: www.weekendbalttic.com.

Karlīna Timofejeva/Foto: Publicitātes