Politiskās intrigas Liepājas domē: neizdodas gāzt no "Saskaņas" izslēgto vicemēru Juriju Hadaroviču
Liepājas domes opozīcijai neizdodas gāzt vicemēru Hadaroviču.
Novadu ziņas
2016. gada 5. augusts, 20:14

Politiskās intrigas Liepājas domē: neizdodas gāzt no "Saskaņas" izslēgto vicemēru Juriju Hadaroviču

Jauns.lv

Liepājas domes opozīcijas deputātiem šovakar neizdevās gāzt no amata pilsētas vicemēru, nesen no partijas "Saskaņa" izslēgto Juriju Hadaroviču.

Opozīcijas līderis, deputāts Jānis Vilnītis pastāstīja, ka opozīcijas deputāti no kādreizējās Reformu partijas pieprasījumu par Hadaroviča demisiju iesniedza ceturtdienas, 4.augusta, darba dienas izskaņā. "Labākajās politiskajās tradīcijās" domes ārkārtas sēde pieprasījuma izvērtēšanai tika sasaukta piektdienas vakarā plkst.19.15.

Tajā par Hadaroviča atstādināšanu nobalsoja seši deputāti - pieci bijušās Reformu partijas deputāti un vienīgais vēl palikušais "Saskaņas" deputāts, bet pret bija astoņi Liepājas domnieki.

Opozīcija uzskata, ka Hadarovičs, zaudējot "Saskaņas" atbalstu un tiekot izslēgts no šīs partijas, vairs nevar pildīt mēra vietnieka, Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes valdes locekļa un citus pienākumus. Viņš varot būt vien ierindas deputāts ārpus partijām.

Vilnītis uzskata, ka Hadaroviča atdeve pilsētas attīstībā esot minimāla, viņš neesot attaisnojis uz sevi liktās cerības. Hadaroviča un viņam pakļauto domes darbinieku uzturēšanai un darbības nodrošināšanai visa sasaukuma laikā esot nepieciešams ap pusmiljons eiro.

Vilnītis apliecināja, ka opozīcija ir gatava sadarbībai ar valdošo Liepājas partiju, tomēr tāda iespēja esot maz ticama.

Opozīcija jau savas darbības sākumā pirms trim gadiem uzsvēra, ka, viņuprāt, trīs mēra vietnieki Liepājas domē ir par daudz.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" 30.jūlijā no savām rindām izslēdza abus savus pārstāvjus Liepājas domē - vicemēru Hadaroviču un deputātu Romanu Miloslavski, kuriem pārmet "priekšvēlēšanu programmas un valdes lēmumu nepildīšanu" un pārāk lielu piesliešanos Liepājas mēra Ulda Seska partijai.

Līdz ar to var teikt, ka "Saskaņa" ir zaudējusi ietekmi Liepājā, kur partija pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām pirmo reizi spēja iekļūt valdošajā koalīcijā. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās ilggadējā Liepājas mēra Ulda Seska Liepājas partija nespēja iegūt absolūto vairākumu, tāpēc septiņiem saviem deputātiem koalīcijā piepulcēja trīs "Saskaņas" deputātus, savukārt opozīcijā tika atstāti pieci deputāti no nu jau likvidētās Reformu partijas.

No "Saskaņas" izslēgtie Hadarovičs un deputāts Romans Miloslavskis deputāta mandātus nenoliks un turpinās domē strādāt līdz nākamajām vēlēšanām, apstiprināja abi deputāti.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.