Eiva Duvernaja būs pirmā melnādainā režisore, kura uzņems filmu ar 100 miljonu dolāru budžetu
Duvernaja: "Es neesmu pirmā sieviete ar tumšu ādas krāsu, kas ir uz to spējīga. Nebūt ne."
Kultūra
2016. gada 5. augusts, 20:58

Eiva Duvernaja būs pirmā melnādainā režisore, kura uzņems filmu ar 100 miljonu dolāru budžetu

Jauns.lv

Amerikāņu režisore Eiva Duvernaja kļūs par pirmo melnādaino sievieti, kura uzņems filmu ar vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru (90 miljonus eiro) lielu budžetu, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Kinostudija "Disney" 43 gadus vecajai Duvernajai uzticējusi zinātniskās fantastikas filmas "A Wrinkle in Time" uzņemšanu.

Līdz šim Duvernajas pazīstamākā filma ir vēsturiskā drāma "Selma", kurā bija attēlota ASV melnādaino iedzīvotāju cīņa par balsstiesībām 1965.gadā.

Duvernaja filmas "A Wrinkle in Time" komandai pievienojās februārī, neilgi pēc atteikšanās no piedāvājuma uzņemt komiksu kompānijas "Marvel" kinolenti par supervaroni Melno Panteru. Taču tikai tagad Duvernajas dalība gaidāmajā "Disney" filmā tika apstiprināta.

"Es neesmu pirmā sieviete ar tumšu ādas krāsu, kas ir uz to spējīga. Nebūt ne," tvītoja Duvernaja. "Paldies "Disney", ka sasitāt šos stikla griestus kopā ar mani."

Duvernaja sacīja, ka filmā būšot stāstīts par "laikā ceļojošu melnādainu meiteni, kura apgūst Visumu".

Duvernaja ir tikai trešā sieviete kino vēsturē, kura uzņēmusi filmu ar vairāk nekā 100 miljonus dolāru lielu budžetu. Iepriekš kinostudiju uzticību izpelnījusies amerikāņu režisore Ketrina Bigelova ar 2009.gada filmu "K-19: The Widowmaker" un režisore Patija Dženkinsa, kura darbojas gaidāmajā supervaroņu filmā par Brīnumsievieti.

LETA/Foto: Vida Press