Politika
2016. gada 5. augusts, 22:27

Kaimiņa partijai "KPV LV" jūlijā straujākais reitinga kritums

Jauns.lv

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa politiskā partija "KPV LV" jūlijā piedzīvojusi straujāko atbalsta kritumu - par to jūlijā būtu gatavi balsot 5,9% vēlētāju salīdzinājumā ar 8,4% iepriekšējā mēnesī, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktā pētījuma centra SKDS aptauja par partiju popularitāti.

Reitingu līdere joprojām ir partija "Saskaņa" - jūlijā par "Saskaņu" bija gatavi balsot 17,8% vēlētāju jeb par 1,4 procentpunktiem mazāk nekā pirms mēneša, kad par "Saskaņu" bija gatavi balsot 19,2% iedzīvotāju. "Saskaņas" reitinga procenti ir zemākie pēdējā gada laikā, secināts aptaujā.

Par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) jūlijā bija gatavi balsot 17,5% aptaujāto, piedzīvojot nelielu - par 0,4 procentpunktiem - atbalsta pieaugumu.

Par apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jūlijā balsotu 9,1% pilsoņu jeb par 1,3 procentpunktiem vairāk nekā jūnijā. Tas ir lielākais reitinga pieaugums.

Savukārt par "Vienotību" jūlijā balsotu 6,3% aptaujāto salīdzinājumā ar 5,4% jūnijā.

Saskaņā ar aptaujas datiem, ja Saeimas vēlēšanas notiktu patlaban, no parlamentā pārstāvētājām partijām tajā neiekļūtu "No sirds Latvijai" un Latvijas Reģionu apvienība, par kurām ir gatavi balsot attiecīgi 1,9% un 2,1% vēlētāju.

Arvien liela sabiedrības daļa - 19,6% - nezina, par ko balsotu Saeimas vēlēšanās, bet 16,8% norādījuši, ka Saeimas vēlēšanās nepiedalītos.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA