Izskanējušas versijas, ko valdības koalīcijas partijas varētu virzīt uz Rīgas mēra krēslu
Iespējamais ZZS līderis Rīgas pašvaldības vēlēšanās Askolds Kļaviņš.
Politika
2016. gada 5. augusts, 22:49

Izskanējušas versijas, ko valdības koalīcijas partijas varētu virzīt uz Rīgas mēra krēslu

Jauns.lv

Valdības koalīcijas partijas, gatavojoties pēc gada gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, līderus Rīgas domes vēlēšanām pārsvarā meklē starp ministriem un Saeimas deputātiem, vēsta LTV.

Zaļo un zemnieku savienība līdz šim kā reālāko saraksta līderi esot izskatījusi nesen par Saeimas deputātu kļuvušo, iepriekš ilggadējo Rīgas domes ierēdni Askoldu Kļaviņu.

Arī "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta līderus meklējot starp Saeimas deputātiem un ministriem, un pašlaik reālākie kandidāti esot deputāti Rihards Kols un Romāns Naudiņš.

"Vienotībā" kā iespējamie saraksta līderi esot izskatīti Saeimas deputāts un partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns, kā arī deputāti Hosams abu Meri un Vilnis Ķirsis.

Visas partijas uzsver, ka lēmumi par sarakstu līderiem vēl nav pieņemti un diskusijas turpinās.

Vienīgās partijas, kas jau izvirzījušas savu Rīgas mēra amata kandidātu, ir "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai", kas arī nākamgad startēs vienā sarakstā ar Nilu Ušakovu priekšgalā.

Nākamgad 3.jūnijā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas, kurās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domju deputāti.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA