Tā Daugavpilī dzīvo nelegālie imigranti – vjetnamieši. VIDEO
Nelegāli Latvijā ieradušies vjetnamieši aizturēšanas centrā Daugavpilī jūtas visnotaļ omulīgi – viņi ir varen smaidīgi un dauzonīgi.
Sabiedrība
2016. gada 6. augusts, 07:01

Tā Daugavpilī dzīvo nelegālie imigranti – vjetnamieši. VIDEO

Jauns.lv

Uz mūsu austrumu robežas visvairāk notverto robežpārkāpēju ir vjetnamieši, kuri cauri Latvijai cenšas nokļūt tālāk Eiropas Savienības iekšienē. Robežsargu notvertie nelegālie imigranti nokļūst aizturēto ārzemnieku centrā Daugavpilī, kur viņi dzīvo aiz atslēgas līdz laikam, kad viņi tiek deportēti atpakaļ uz tēvzemi.

Šogad uz robežas jau noķerti 157 vjetnamieši – pārsvarā tie ir jauni vīrieši, kuri labākas dzīves meklējumos cauri Krievijai un Baltkrievijai devušies uz Eiropas Savienību. Viņu galamērķis nav Latvija, bet gan citas ES valstis, kur jau ir izveidojusies stabila vjetnamiešu kopiena, vistuvākā no tām ir Polijā.

Latvijā neviens no vjetnamiešiem nedomā palikt, viņi te pat necenšas prasīt patvērumu. Ja arī viņus notver robežsargi, tad viņu lielākā vēlme ir pēc iespējas ātrāk deportēties atpakaļ uz Vjetnamu, lai no turienes atkal izmēģinātu „laimes ceļu” uz Eiropu. Par to liecina, kaut vai tas, ka Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā četri vjetnamieši ir nonākuši divas reizes, savukārt viens pat trīs, vēsta Latgales Reģionālā televīzija.

Šobrīd aizturēto centrā uzturas 60 personas un  brīvas vēl ir 24 vietas. Seši no viņiem  nākamajā nedēļa  tiks konvojēti prom no Latvijas, Latgales Reģionālajai televīzijas pastāstīja aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra „Daugavpils” priekšnieks Dainis Ļaksa.

Centrā viņi jūtas brīvi, ieraugot filmēšanas kameru, mēģina īpaši pievērst sev uzmanību un dažādi izrādīties. Viņi nebūt neizskatās pēc problēmu un bēdu sagrauztiem ļaudīm, bet gan dauzonīgiem pusaudžiem. Jāuzsver, ka lietot mobilos telefonus un internetu saziņai ar ārpusē esošajiem nelegālajiem imigrantiem ir atļauts.

Kā jūtas robežsargu aizturētie ārzemnieki Daugavpilī, skatieties videosižetā.

Vjetnamieši Daugavpils robežpārkāpēju aizturēšanas centrā Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: Latgales Reģionālā televīzija