NBS Kājnieku skolai Alūksnē par 105 tūkstošiem eiro pieslēgs ūdensvadu
Projekta īstenošanai AM no valsts budžeta nepieciešams novirzīt finansējumu domei ārējā ūdensvada izbūvei ar pieslēgumu bāzei 104 935 eiro apmērā.
Novadu ziņas
2016. gada 6. augusts, 10:43

NBS Kājnieku skolai Alūksnē par 105 tūkstošiem eiro pieslēgs ūdensvadu

Jauns.lv

Aizsardzības ministrija (AM) plāno Alūksnes novada domei atvēlēt 104 935 eiro, lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kājnieku skolas pieslēgumu ārējam pilsētas ūdensvadam, liecina ceturtdien, 4.augustā, valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais likumprojekts.

NBS Kājnieku skolas bāzes Lāčplēša ielā 1, Alūksnē, Alūksnes novadā vajadzībām ūdens apgāde pašlaik tiek nodrošināta ar lokālo ūdensvadu un dziļurbumu. Bāzes teritorijā esošās kazarmas renovācijas būvprojektā ir risinājums, kas paredz, ka vecais dziļurbums tiek tamponēts un izbūvēti divi jauni dziļurbumi un ūdens sagatavošanas stacija.

Lai nodrošinātu alternatīvu ūdens piegādes avotu, tostarp ugunsdrošības prasības, NBS Kājnieku skolas bāzes pilnvērtīgai attīstībai kā saimnieciski izdevīgākais risinājums ir pieslēgums ārējam pilsētas ūdensvadam. Alūksnes novada dome ir piedāvājusi pieslēguma vietu - Vējakalna ielā, Alūksnē, Alūksnes novadā ar pievadu blakus bāzes caurlaides punktam. Pēc ūdensvada izbūves ar pieslēgumu bāzei tiks īstenots domes finansētais ielu rekonstrukcijas projekts (rekonstruēta Vējakalna iela, Rijukalna iela un Lāčplēša iela). Ielu rekonstrukcijas projektā tiks ievērotas bāzes prasības un nodrošināta stāvvietu izbūve pie iebrauktuves bāzē.

Minētā projekta īstenošanai AM no valsts budžeta nepieciešams novirzīt finansējumu domei ārējā ūdensvada izbūvei ar pieslēgumu bāzei 104 935 eiro apmērā. Dome pašlaik veic iepirkumu procedūru būvniecības darbu uzsākšanai, līdz ar to projekta izmaksas vēl tiks precizētas pēc iepirkumu procedūras noslēgšanās.

Lai nodrošinātu minēto projektu īstenošanu un finanšu līdzekļu atbilstošu izmantošanu, AM noslēgs attiecīgu līgumu ar Alūksnes novada domi.

BNS/Foto: Google Maps