112
2016. gada 6. augusts, 14:14

Satraucošs notikums festivālā "Laba daba"; sašauti divi jaunieši

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 18:33) Naktī uz sestdienu Līgatnes pagastā notiekošajā starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba daba" divas bruņotas personas ieņēmušas svešu telti un sašāvušas tās īstos īpašniekus, pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.

Virse stāstīja, ka divi 1991.gadā dzimuši vīrieši atgriezušies savā teltī, kur viņus pārsteigušas divas nepazīstamas personas. Uz jautājumu, ko abi cilvēki dara teltī, atbildēts ar šāvieniem, iespējams, no gāzes pistoles, skaidroja policijas pārstāve.

Abi cietušie ir nogādāti slimnīcā, tomēr nav guvuši dzīvībai bīstamas traumas. Savukārt abas vainīgās personas pagaidām nav notvertas. Notiek intensīvs darbs, lai noskaidrotu vainīgos, uzsvēra Virse.

Valsts policija par notikušo uzbrukumu sākusi kriminālprocesu.

Kā aģentūru BNS informēja festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule, incidents noticis ārpus festivāla teritorijas esošajā telšu pilsētiņā. Arī organizatoriem ir zināms, ka telšu pilsētiņā divas personas iekļuvušas svešā teltī un pēcāk, visticamāk, pielietojot gāzes pistoli, uzbrukušas diviem aptuveni 25 gadus veciem vīriešiem.

Pinkule norāda, ka festivāla organizatori pēc informācijas saņemšanas par iespējami notikušo incidentu, uzreiz sazinājās ar policijas pārstāvjiem, kuri visu festivāla norises laiku dežurē ārpus festivāla teritorijas, un kuri šo informāciju apstiprināja. Viņa uzsver, ka nekavējoties pie cietušajiem vīriešiem tika nosūtīta neatliekamā medicīniskā palīdzība un cietušie nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm.

Organizatori skaidro, ka šobrīd darbs pie izmeklēšanas noris ātri, un notiek cieša sadarbība starp festivāla organizatoriem un policijas darbiniekiem. Festivāla organizatori un policija aicina ikvienu aculiecinieku vakarnakt notikušajam vērsties policijas postenī pie telšu pilsētiņas iepretim dīķim vai zvanot pa tālruni 110.

Tāpat festivāla organizatori aicina ikvienu apmeklētāju būt vērīgam un ziņot apsargiem vai policijai, ja tiek manīts kaut kas aizdomīgs vai ir nepieciešama palīdzība, vēršoties personīgi vai zvanot pa tālruni 110.

Organizatori sadarbību ar policiju un policijas darbu vērtē kā profesionālu. Kopš policijas posteņa ieviešanas festivālā, nekārtību skaits, ko izraisa personas, kas atrodas ārpus festivāla teritorijas, kur atrodas arī telšu pilsētiņa un autostāvvieta, ir būtiski mazinājies, skaidro organizatori.

Jau otro gadu sadarbībā ar Valsts un pašvaldības policiju festivāla norises laikā, ārpus festivāla teritorijas, ir izvietots policijas postenis, kur uz vietas dežurē vairāk nekā 20 policijas darbinieku, un festivāla teritorijā par festivāla apmeklētāju drošību rūpējas vairāk kā 60 apsargu.

Pinkule piebilst, ka festivāla programma noris pēc plāna un citi incidenti festivālā nav novēroti.


BNS/Foto: Vida Press