Mūrniece: "Mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu mieru"
Mūrniece: "Miers politikas kontekstā galvenokārt ir tieši labas gribas jautājums."
Sabiedrība
2016. gada 6. augusts, 17:21

Mūrniece: "Mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu mieru"

Jauns.lv

Galvenais mērķis, kura īstenošanas labā pašlaik strādā arī Latvija sadarbībā ar saviem partneriem Eiropas un transatlantiskajās organizācijās, ir ilgtspējīga miera nodrošināšana, apsveikumā starptautiskā Miera skrējiena Eiropas posma dalībniekiem uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu mieru," akcentē politiķe, uzsverot, ka pašreizējie notikumi pasaulē, īpaši Eiropā liek bažīties par mieru un jo īpaši liek domāt par to, kā stiprināt starptautiskās sabiedrības spēju izvairīties no konfliktiem, informēja Saeimas Preses dienestā.

Uzsverot, ka miers politikas kontekstā galvenokārt ir tieši labas gribas jautājums, Mūrniece apsveikumā min, ka konfliktu rašanās iespējamība samazinās līdz minimumam, ja sabiedrība spēj uzturēt mieru un drošību.

Mūrniece pauž ticību, ka Miera skrējiena dalībnieki no dažādām valstīm, arī Latvijas, mudina citus cilvēkus uz brīdi apstāties, ļauties kopības sajūtai un cerībai uz savstarpēju sapratni, draudzību, uzticēšanos. "Ticu, ka Miera skrējiens palīdz pasaulei kļūt labākai," apsveikumā pauž Mūrniece.

Tāpat politiķe atzīmē, ka sakritības dēļ Miera skrējiens Latvijā ienāk vienlaikus ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sākšanos. "Šajās dienās visa pasaule mazliet palēnina soli, noliek malā ikdienas darbus, pieklusina diskusijas, jo par galveno notikumu kļūst sports. Un sports ir miers. Arī olimpiskās himnas latviskajā tekstā ir šādi vārdi: "Ak, sport! Tu esi auglība, tu esi progress, tu esi miers!" uzsver Mūrniece.

Kā ziņots, no 6. līdz 11.augustam Latvijā viesojas Miera skrējiena Eiropas posma daudznacionālā skrējēju komanda, kas vairāk nekā astoņu mēnešu garumā kopš starta Portugālē šī gada februārī apceļo visas Eiropas valstis, veicot turpat 24 tūkstošus kilometru garu distanci.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA