Vairāk nekā 60 000 cilvēku nav norēķinājušies ar "Gaiļezera" slimnīcu
Kopējais pacientu parāds Austrumu slimnīcai sasniedzis 4,5 miljonus eiro.
Sabiedrība
2016. gada 7. augusts, 08:48

Vairāk nekā 60 000 cilvēku nav norēķinājušies ar "Gaiļezera" slimnīcu

Jauns.lv

Kopējais pacientu parāds Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai ir sasniedzis 4,5 miljonus eiro, pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova. Parādnieku skaits pārsniedz 60 000 cilvēku.

Savukārt šī gada pirmajā pusgadā pacienti Austrumu slimnīcai palikuši parādā 300 000 eiro. Gadā no parādniekiem vidēji izdodas atgūt 130 000 eiro, piebilda Potetinova.

2015.gadā pacienti Austrumu slimnīcai palika parādā 600 000 eiro, bet 2014.gadā - 700 000 eiro.

Potetinova sacīja, ka slimnīca izprot sarežģīto finansiālo situāciju, tāpēc tiek meklētas iespējas nākt pretī pacientiem. No savas puses slimnīca lūdz cilvēkus neaiziet no slimnīcas, neatrisinot jautājumu par rēķina apmaksu, bet gan vērsties pie personāla un pārrunāt jautājumu par atliktā maksājuma noformēšanu. Slimnīca ieviesusi iespēju pacientiem veikt atliktos maksājumus, kā arī norēķināties pa daļām, ko daudzi izmanto.

Pēc slimnīcas pārstāves vārdiem, nav iespējams iezīmēt kādu vienotu nemaksātāja portretu - tie ir gan pensionāri, gan studenti un bezdarbnieki, gan cilvēki ar zemiem ienākumiem un sociāli nelabvēlīgās cilvēku grupas. Slimnīcā palīdzība tiek sniegta arī trešo valstu pilsoņiem, no kuriem pērn tikai katrs desmitais norēķinājās par saņemtajiem ārstniecības pakalpojumiem. Tāpat ir tādi cilvēki, kuri gada laikā slimnīcā nonāk vairāk nekā desmit reizes un visas reizes nesamaksā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA