Sirsnīga tikšanās Margas kundzes jubilejā - stāsts par māsiņām, kurām visām pāri 90! VIDEO
Māsiņas ilgdzīvotājas: jaunākās 90.dzimšanas dienā glāzi itin žirgti pacēla arī Margas vecākās māsas - 92, 94 un 96 gadus vecas dāmas.
Sabiedrība
2016. gada 7. augusts, 14:54

Sirsnīga tikšanās Margas kundzes jubilejā - stāsts par māsiņām, kurām visām pāri 90! VIDEO

Jauns.lv

Ilga mūža noslēpums drīzāk meklējams nevis veselīgā un tiklā dzīvesveidā, bet gan no senčiem mantotos gēnos. LTV "Panorāma" sestdien viesojās pie Margas kundzes viņas 90.jubilejā. Viesu vidū arī visas trīs viņas māsas. Māsas, kurām gadu ir vēl vairāk kā Margai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņas ir četras vēl joprojām dzīvespriecīgas un enerģiskas dāmas! Dzimšanas dienā Marga pauž saviļņojumu par vareno ķirbju ražu šogad un izvadā viesus pa savu dārzu, kurš ir perfekti izravēts un sakopts. 90 gadu vecā pensionāre ik rītu ceļas pulksten četros, lai mestos vagā un apdarītu visu darāmo. Pēc tam viņa kopā ar savu 94 gadus veco māsu Helgu min krustvārdu mīklas - tas veicinot domāšanu!

Apaļajā jubilejā pie Margas ierodas arī vecākā no māsām - 96 gadus nodzīvojusī Velta,  kā arī 92 gadus vecā Maiga, kura dzīvo Jūrmalā. Lielos svētkos visas māsas satiekas. Iedzērušas uz māsiņas veselību, gaviļniece stāsta: "Man nav zināms īstais datums, kad piedzimu".

Māsas pārdzīvojušas visas lielvaras, kas Latvijai pāri gājušas, bet viņu vecāki visos laikos esot smagi strādājuši, un atvases - dzimušas ik pa pāris gadiem - tikmēr cita citu pieskatījušas. Reiz gan vecākajais gadījies "aizmirst" jaunāko ganībās...

Viņām uz visām ir pieci bērni un deviņi mazbērni, un darbs un rūpes par savējiem arī uztur dāmas pie labas veselības.

Vairāk par māsiņām ilgdzīvotājām skaties sižetā!

Kasjauns.lv

Tēmas