"Vienotība" neatbalsta Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam un aicina rīkot jaunu konkursu
Finanšu ministre oficiāli izvirzīs Ingu Koļegovu VID ģenerāldirektora amatam. Valdība par to lems 9.augustā.
Politika
2016. gada 8. augusts, 14:36

"Vienotība" neatbalsta Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam un aicina rīkot jaunu konkursu

Jauns.lv

Partija "Vienotība" neatbalsta pašreizējās Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam un aicina rīkot jaunu konkursu, pēc tikšanās ar Koļegovu paziņoja partijas vadītājs Andris Piebalgs.

Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai" aicinās savus ministrus atbalstīt Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam ar nosacījumu, ka pēc gada būtu jāizvērtē viņas paveiktais.

Arī Zaļo un zemnieku savienība atbalsta Koļegovas kandidatūru.

Finanšu ministre oficiāli izvirzīs Koļegovu VID ģenerāldirektora amatam. Valdība par to lems 9.augustā.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA