Nacionālā teātra aktieri svin teātra sezonas atklāšanu. FOTO
Aktrise Maija Doveika (no kreisās) sveic pagājušās sezonas labāko aktrisi Agnesi Cīruli un pasniedz tradicionālo teātra balvu - Elzas Radziņas kulonu par līgavas lomu izrādē "Asins kāzas" un Deas lomu izrādē "Cilvēks, kas smejas".
Kultūra
2016. gada 8. augusts, 15:13

Nacionālā teātra aktieri svin teātra sezonas atklāšanu. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktieri un darbinieki šodien pulcējās svinīgajā teātra sezonas atklāšanas pasākumā, kurā tika pasniegtas jau tradicionālās teātra balvas - Veltas Līnes un Kārļa Sebra gredzeni, Elzas Radziņas kulons, kā arī godināti pagājušās sezonas noslogotākie aktieri un labākie tehniskie darbinieki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Nacionālajā teātrī šodien svinīgās sezonas atklāšanas sanāksmē pasniegtas tradicionālās teātra balvas, un Elzas Radziņas kulonu saņēma pagājušās sezonas labākā aktrise Agnese Cīrule, savukārt Kārļa Sebra gredzens tika pagājušās sezonas labākajam aktierim Uldim Anžem.

Cīrule Radziņas kulonu saņēma par līgavas lomu izrādē "Asins kāzas" un Deas lomu izrādē "Cilvēks, kas smejas", savukārt Anžem Sebra gredzens ticis par Lāčplēša lomu izrādē "Uguns un nakts". Par spožu atgriešanos teātra profesijā īpaša atzinība tika Valdim Lūriņam par Andrē lomu izrādē "Ak, tētīt...". Savukārt Veltas Līnes ceļojošā balva Antas Klints gredzens - par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā - tika Evijai Skultei par Ebijas lomu izrādē "Mīla zem gobām". Savukārt aizvadītās sezonas Gada izrādes balva tikusi Lielajā zālē iestudētajai "Uguns un nakts" - režisors Viesturs Kairišs, bet mazajos laukumos izrādei "Zēns" - režisors Elmārs Seņkovs. Aizvadītās sezonas nodarbinātākie aktieri ir Līga Zeļģe, Agnese Cīrule, kā arī Kaspars Aniņš. Tikmēr aizvadītās sezonas labākie tehniskie darbinieki - grāmatvede Inga Brasliņa, videomāksliniece Linda Ģībiete, skaņotājs Jānis Lide, kā arī butafors Aigars Tafkins.

 

Nacionālā teātra aktieri svin teātra sezonas atklāšanu

Latvijas Nacionālā teātra aktieri un darbinieki šodien pulcējās svinīgajā teātra sezonas atklāšanas pasākumā.

gallery icon
22

Kasjauns.lv / LETA, Foto: Evija Trifanova / LETA