Mediķi atklāj, cik nopietnas traumas guvuši festivālā "Laba daba" sašautie jaunieši
Pēc veiktajām pārbaudēm un neatliekamās medicīniskās palīdzības jaunieši uzreiz devušies mājās.
112
2016. gada 8. augusts, 16:14

Mediķi atklāj, cik nopietnas traumas guvuši festivālā "Laba daba" sašautie jaunieši

Jauns.lv

Naktī uz sestdienu Līgatnes pagastā notiekošajā starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba daba" ar, iespējams, gāzes pistoli sašautie divi festivāla apmeklētāji uzreiz devušies mājās no slimnīcas, sacīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Viņa paskaidroja, ka abiem jauniešiem tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, tomēr netika konstatēts nekāds acu bojājums, bet gan tikai svešķermeņi, kas no acīm izņemti. Tāpēc pēc veiktajām pārbaudēm un neatliekamās medicīniskās palīdzības jaunieši uzreiz devušies mājās.

Kā ziņots, festivāla laikā naktī no piektdienas uz sestdienu, 6.augustu, divi 1991.gadā dzimuši vīrieši atgriezušies savā teltī, kur viņus pārsteigušas divas nepazīstamas personas. Uz jautājumu, ko abi cilvēki dara teltī, atbildēts ar šāvieniem, iespējams, no gāzes pistoles, iepriekš informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Valsts policija par notikušo uzbrukumu sākusi kriminālprocesu.

Virse arī piebilda, ka festivālā noformēti četri administratīvā pārkāpuma protokoli par nelikumīgu narkotiku uzglabāšanu.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA