Traģiski bojāgājušās grupas "Viola Beach" albums kļuvis par visvairāk pārdoto ierakstu
"Viola Beach" sastāvā bija dziedātājs Kriss Lenards, ģitārists Rivers, basģitārists Tomass Lovs un bundzinieks Džeks Dekins.
Kultūra
2016. gada 8. augusts, 17:18

Traģiski bojāgājušās grupas "Viola Beach" albums kļuvis par visvairāk pārdoto ierakstu

Jauns.lv

Sešus mēnešus pēc "indie" mūzikas grupas "Viola Beach" traģiskās bojāejas auto negadījumā viņu studijas ieraksts ieguvis visvairāk pārdotā albuma statusu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viola Beach" debijas albumu ar tādu pašu nosaukumu veidojuši grupas dalībnieku tuvinieki, izmantojot gan koncertu, gan studijas ierakstus, no kuriem daļa sākotnēji bija domāta EP izdošanai.

29.jūlijā klajā laistā albuma pārdošanas apjoms par aptuveni 6000 eksemplāriem pārspējis otrās vietas ieguvēju - grupas ELO izlasi "All Over The World", ziņo uzņēmums "Official Chart Company".

"Es esmu šokā," atzina Fins Rīvss, grupas ģitārista Rivera brālis.

"Domāju, viņi būtu sajūsmā. Varu jau iztēloties smaidus viņu sejās. Viņi to panāca, smagi strādājot."

"Viola Beach" sastāvā bija dziedātājs Kriss Lenards, ģitārists Rivers, basģitārists Tomass Lovs un bundzinieks Džeks Dekins.

Visi četri Varingtonas grupas dalībnieki un tās menedžeris Kreigs Tarijs gāja bojā februārī, kad viņu automašīna iegāzās kādā Zviedrijas kanālā.

 

"Liktenīgā nakts Zviedrijā, kur traģiskos apstākļos gāja bojā "Viola Beach" un viņu menedžeris Kreigs, vairs nenoteiks viņu likteņus. Tagad viņus uz visiem laikiem atcerēsies pēc mūzikas, kuru grupa tik dedzīgi veidoja," teikts bojāgājušo mūziķu tuvinieku paziņojumā. "Mēs par to mūžīgi jutīsimies pateicīgi ikkatram cilvēkam, kurš, nopērkot šo brīnišķīgo albumu, ieguldījis viņu ilgstošajā mūzikas mantojumā."

Grupai "Viola Beach" palīdzēja jauno mūziķu atbalstītāju raidījums "BBC Introducing", kas grupu pērn ielūdza spēlēt festivālā "Reading and Leeds".

Jaunās grupas pirmais singls "Swings & Waterslides" pēc traģēdijas aptaujās uzkāpa līdz 11.pozīcijai, savukārt grupa "Coldplay" apliecināja cieņu bojāgājušajiem mūziķiem, Glastonberijā izpildot "Viola Beach" dziesmu "Boys That Sing".

"Viņi bija tik talantīgi, ka būtu pieredzējuši lielu slavu," norādīja bundzinieka Džeka vecākā māsa Lorena Dekina. "Ja viņi būtu atgriezušies mājās, viņi būtu kāpuši arvien augstāk. Viņi būtu tālu tikuši."

Māsa atzina, ka, klausoties albumu, viņa atcerējusies grupas pirmsākumus, kad viņi spēlēja krogos un klubos, cenšoties ielauzties mūzikas industrijā.

"Tas ir skumji un vienlaicīgi arī skaisti," viņa atklāja. "Es dzirdu savu brāli spēlējam bungas un Krisu dziedam. Viņi ir atstājuši pasaulei mantojumu."

"Es dažreiz albumu klausos, kad jūtos noskumusi, un tad es kļūstu vēl bēdīgāka. Taču biežāk es to klausos kopā ar draugiem vai kad jūtos mundra. Viņi izveidoja lielisku mūziku un gribēja dalīties ar visu pasauli."


LETA / Foto: Foto: AFP/EPA /Scanpix/LETA / Vida Press