Fotomākslinieka Laimoņa Stīpnieka izstāde "Darbdienas un svētvakari"
Laimonis Stīpnieks šogad svinēs savu 80 gadu jubileju.
Runā Rīga
2016. gada 8. augusts, 17:35

Fotomākslinieka Laimoņa Stīpnieka izstāde "Darbdienas un svētvakari"

Jauns.lv

No 8. augusta līdz 1. septembrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) apskatāma fotomākslinieka Laimoņa Stīpnieka foto izstāde „Darbdienas un svētvakari”, kurā aplūkojami Rīgas atspulgi lineārā foto sistēmā. Rīgas svētku ietvaros ar „Sony Baltic” atbalstu turpat Rīgas Centrālās bibliotēkas izstāžu zālē būs iespējams vērot arī Laimoņa Stīpnieka foto slaidrādi. Tās ir fotogrāfijas, kas nav izvietotas izstādē, bet kuras noteikti ir vērts apskatīt. Slaidrādi skatīties aicinām 12. augustā no plkst.12.00 līdz 18.00 un 13. augustā no plkst.10.00 līdz 16.00.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laimoņa Stīpnieka fotogrāfijas ataino Rīgu dažādos laikos un norisēs, dažādos skatupunktos, arī tādos, kuri mūsdienās vairs nav nekur atrodami. Savukārt, lineāro fotogrāfiju izstādē, kuras autors tīšām nevēlas saukt par panorāmas fotogrāfijām (lai gan šis termins vidējam fotogrāfiju skatītājam varētu būt zināmāks) redzama Rīga darbdienās un svētvakaros – ikdienas steidzīgajā plūdumā un īpašo brīžu spilgtajā, vienreizīgajā spožumā.

Laimonis Stīpnieks (1936) darbojies ar arhitektūras fotogrāfiju projektēšanu, izstādēm un izdošanu, strādājis teātra fotogrāfijas jomā un nodarbojies ar mākslas darbu fotogrāfisko aprūpi, t.sk. gleznu restaurācijas jomā.

Fotografējis portretus, iemūžinājis un apkopojis Vidzemes jūrmalas (Kurmrags-Ežurga-Mantiņi) skatus dažādos gadalaikos, darbojies ar grafiski ornamentālu un/vai multiplicēti uzslāņotu autorfotogrāfiju, t.sk. arī aktu fotogrāfijas jomā. Par personiski koptiem foto darbiem mākslinieks sauc no 1970. līdz 1980. gadam izkopto pareizatveides fotoiekārtu un piederumu konstruēšanu un praktisko izveidi. No 2006. gada Laimonis Stīpnieks sācis digitālās fotogrāfijas brīvsoļa gaitas pilsētvidē un apkaimē. Māksliniekam bijušas arī vairākas izstādes.

Laimonis Stīpnieks šogad svinēs savu 80 gadu jubileju, tāpēc jo īpaši esiet laipni aicināti iepriecināt mākslinieku viņa jubilejas gadā, apmeklējot viņa foto izstādi „Darbdienas un svētvakari”. Izstāde skatāma darbdienās 11 – 19, sestdienās 10 – 17.

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67037124


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto

Tēmas