Filma "Pašnāvnieku vienība" sit rekordus; debitē ar 135,1 miljonu dolāru
""Pašnāvnieku vienība" ir viena no šīs vasaras gaidītākajām filmām.
Kultūra
2016. gada 8. augusts, 22:46

Filma "Pašnāvnieku vienība" sit rekordus; debitē ar 135,1 miljonu dolāru

Jauns.lv

Par spīti šogad vēl neredzēti nelabvēlīgām kritiķu atsauksmēm, filma "Suicide Squad" ("Pašnāvnieku vienība") pārspējusi iepriekšējos rekordus, gūstot 135,1 miljonu dolāru lielus debijas ieņēmumus.

Tas iezīmē jaunus peļņas griestus augustā izlaistai filmai, pārspējot filmas "Guardians of the Galaxy" ("Galaktikas sargi") rekordu - 94,3 miljonus dolāru. Filma pārspējusi arī Vila Smita 77,2 miljonus dolāru lielo iepriekšējo rekordu pēc 2007.gada filmas "I Am Legend" ("Es esmu leģenda") debijas.

Jaunā asā sižeta lente plūkusi laurus arī ārzemēs. "Pašnāvnieku vienība" 57 valstīs nopelnījusi 132 miljonus dolāru, un tādējādi filmas pasaules ieņēmumi ir vairāk nekā 267 miljoni dolāru.

"Tas pārspējis visas mūsu cerības," atzina filmu studijas "Warner Bros." viceprezidents izplatīšanas jautājumos Džefs Goldstīns. "Reklāmas kampaņa bija brīnišķīga, un īpašs bija aktieru sniegums, sākot ar Vilu Smitu, Margo Robiju un Džaredu Leto. Viņi ir jautri un mežonīgi, un tas faniem patīk."

""Pašnāvnieku vienība" ir viena no šīs vasaras gaidītākajām filmām. Par filmu runāja kopš pērn Komiksu konventā studija "Warner Bros." laida klajā filmas reklāmas rullīti," piebilda Goldstīns.

Filmas "Pašnāvnieku vienība" reklāmas treileris - video:

Taču kritiķu vērtējums bijis ļoti negatīvs. Džo Morgenstērns no laikraksta "The Wall Street Journal" filmu nosaucis par "totālu uzbrukumu izklaides žanram".

Savukārt žurnāla "New York" kritiķis Deivids Edelstīns to raksturoja kā "sliktāko no sliktākajām", bet Eimija Nikolsone no "MTV" filmu nosaukusi par "divu stundu ilgu pārspīlējumu."

Taču izskatās, ka skatītāji filmu vērtē labāk nekā kritiķi. Daļa tai sniegtu astotnieku, savukārt jaunās paaudzes pārstāvji, kas jaunāki par 18 gadiem, filmai pat piešķirtu devītnieku. Galvenais jautājums ir tas, vai "Pašnāvnieku vienība" noturēsies.

"Ir liela starpība starp to, ko saka kritiķi, un to, ko redz skatītāji," atzīst Goldstīns.

"DC Comics" iepriekšējo supervaroņu filmu "Batman v Superman: Dawn of Justice" ("Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma") kritiķi arī iznīcināja. Par spīti atsauksmēm, tā debitēja ar 166 miljoniem, taču otrajā filmas rādīšanas nedēļā tās ienākumi strauji kritās - gandrīz par 70%.

Parādās pazīmes, ka negatīvā kritika ietekmē arī "Pašnāvnieku vienību". Sestdien filmas ienākumi jau kritās par 41%, salīdzinot ar piektdienas rādītājiem, kuros ir iekļauti arī rādītāji no dažiem ceturtdienas seansiem.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video