"Vienotība" izgāž Koļegovas apstiprināšanu VID priekšnieces amatā
"Vienotība" valdībā mēģina bloķēt jautājumu par Koļegovas pārcelšanu VID vadītāja amatā.
Politika
2016. gada 9. augusts, 14:05

"Vienotība" izgāž Koļegovas apstiprināšanu VID priekšnieces amatā

Jauns.lv

Šodien "Vienotības" pārstāvētie ministri izjauca Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas apstiprināšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā.

Balsojumā visi četri "Vienotības" ministri bija pret Koļegovas iecelšanu VID ģenerāldirektora amatā, savukārt piecas balsis, ieskaitot bezpartejiskās veselības ministres Andas Čakšas, bija "par".

Ministru prezidenta biedrs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) atsaucās uz koalīcijas līgumu, kas paredz, ka gadījumos, kad visi viena politiskā spēka deleģētie klātesošie ministri valdības sēdē balso pret kāda lēmuma pieņemšanu, uz nedēļu jāatliek lēmuma pieņemšana un jāsasauc koalīcijas sanāksme viedokļu saskaņošanai pirms jautājuma atkārtotas izskatīšanas Ministru kabineta sēdē.

Sašutis par šādu soli bija Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), vairākas reizes pārvaicājot - vai tad šis jautājums jau vakar koalīcijā netika izskatīts? "Vai vajadzīga nedēļa mēģinājumiem vēl kaut ko izdarīt?" pikti vaicāja premjers. Uz to Ašeradens atbildēja, ka "Vienotībai" vēl nepieciešams laiks, lai Koļegovai uzdotu jautājumus un saņemtu atbildes.

Kučinskis gan piekrita, ka šāds punkts koalīcijas sadarbības līgumā ir un, ja tiek nolemts par nepiekāpšanos "Vienotībai", tas nozīmētu valdības krišanu. "Man nekad nav bijis pašmērķis vadīt valdību, bet novērst to, par ko finanšu ministre [Dana Reizniece-Ozola (ZZS)] runāja. Atliekam uz nedēļu un gaidām jaunus rakstus. Koalīcijas līgums ir koalīcijas līgums," viņš noteica.

Tomēr, nepieņemot vēl konkrētu lēmumu, Kučinskis izsludināja 20 minūšu pārtraukumu valdības sēdē.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA