Uz Latviju pārvietota patvēruma meklētāju ģimene no Sīrijas
Kopumā Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmā no Grieķijas, Itālijas un Turcijas jau uzņēmusi 56 personas.
Sabiedrība
2016. gada 9. augusts, 20:53

Uz Latviju pārvietota patvēruma meklētāju ģimene no Sīrijas

Jauns.lv

Eiropas Savienības pārvietošanas programmā šodien uz Latviju no Grieķijas pārceltas trīs personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tajā skaitā pirmskolas vecuma bērns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz Latviju otrdien pārceltā ģimene ir no Sīrijas, patlaban tā atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Pārceltās personas strādājušas finanšu nozarē un medicīnas preču piegādē. Personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu un angļu valodas zināšanas.

Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Kopumā Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmā no Grieķijas, Itālijas un Turcijas jau uzņēmusi 56 personas. Pirmās ģimenes ieradās februāra sākumā, un pirmajā kārtā Latvijā nogādātajiem ārvalstniekiem - vīram un sievai no Eritrejas, kā arī ģimenei no Sīrijas - vīram, sievai un diviem nepilngadīgajiem bērniem - PMLP nolēmusi piešķirt alternatīvo statusu.

Nesen PMLP nolēmusi piešķirt bēgļa un alternatīvo statusu arī 17 Irākas, Sīrijas un Eritrejas iedzīvotājiem.

Valsts pērn apņēmās divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no Eiropas Savienības valstīm - Grieķijas un Itālijas, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm - šobrīd tas notiek no Turcijas.


LETA / Foto: AP?Scanpix/LETA

Tēmas