Veselības ministrijas valsts sekretāre Zvidriņa sēdīsies Zemes dienesta direktores krēslā
Solvita Zvidriņa Veselības ministrijā nostrādāja divus gadus.
Politika
2016. gada 10. augusts, 10:01

Veselības ministrijas valsts sekretāre Zvidriņa sēdīsies Zemes dienesta direktores krēslā

Jauns.lv

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu plānots iecelt Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektora amatā.

Kā ziņo Tieslietu ministrijā, šis jautājums šonedēļ ticis skatīts koalīcijas sadarbības padomes sēdē, un patlaban tiek gatavota visa nepieciešamā dokumentācija, lai jautājums par Zvidriņas pārcelšanu uz VZD ģenerāldirektora amatu jaunnedēļ tiktu vērtēts valdībā.

Rīkojuma projekts paredzētu, ka Zvidriņa savus pienākumus sāktu pildīt no 19.augusta.

Zvidriņa VM valsts sekretāra amatā stājās 2014.gada decembrī. Pirms tam viņa bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītāja. Tāpat viņa sešus gadus bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre, bet iepriekš - Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore.

Kā ziņots, līdzšinējā VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) jūlija beigās iesniedza atlūgumu, savu lēmumu pamatojot ar personīgiem apstākļiem, un tas pieņemts, rūpīgi pārdomājot amata atstāšanai piemērotu brīdi VZD attīstībā.

Baklānes-Ansbergas pēdējā darba diena VZD būs 18.augusts.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA