Kučinskis sola vairs nerīkoties tik emocionāli: "Diemžēl neesmu pārbaudījis savus avotus"
Informācija bija, bet emocijas visiem acīmredzot ir sakāpinātas. Diemžēl neesmu pārbaudījis savus avotus, saka Kučinskis.
Sabiedrība
2016. gada 10. augusts, 15:31

Kučinskis sola vairs nerīkoties tik emocionāli: "Diemžēl neesmu pārbaudījis savus avotus"

Jauns.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atzīst, ka ir pieļāvis kļūdu, nepārbaudot informācijas avotu sniegto informāciju par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas brāļa automašīnas iespējamo aizturēšanu.

Vienlaikus viņš solīja, ka turpmāk šāda emocionāla rīcība izpaliks. "Kā redzams, šodien vairs neesmu tik emocionāls. Visam ir jānostājas savās vietās, valdība ir stabila, un mēs šos jautājumus risināsim bez emocijām," teica valdības vadītājs.

Tāpat viņš atzina - ja vakar virsroku nebūtu ņēmušas emocijas, viņš uzreiz būtu pārbaudījis šo vairāku avotu sniegto informāciju. Vienlaikus valdības vadītājs piebilda, ka neesot dūmu bez uguns.

"Informācija bija, bet emocijas visiem acīmredzot ir sakāpinātas. Diemžēl neesmu pārbaudījis savus avotus," noteica Kučinskis.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien preses konferencē paziņoja, ka uz Latvijas robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna, kas esot pierādījums viņa rīcībā esošai informācijai par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi.

Šodien Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA pavēstīja, ka VID amatpersonas vakar pārbaudījušas Koļegovas brāļa Imanta Zudāna uzņēmumam adresētu sūtījumu Rīgas lidostā un tā bija plānveida pārbaude. Pēc informācijas saņemšanas par it kā Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanu Kučinskis lūdzis informāciju VID, kas sniedzis skaidrojumu, ka lidostā plānveidā ir pārbaudītas kravas, kas ienāk Latvijā. Viena no tām bijusi arī sūtīta Koļegovas brāļa firmai "Molport".

Partija "Vienotība" pauda neizpratni par Kučinska publiskajiem izteikumiem par partiju un nākamās nedēļas koalīcijas sanāksmē bija plānojusi aicināt premjeru skaidrot tos un atsaukt.


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA