Merķeļa ielas "Pakistānas kebabā" atrod tārpu; PVD pārkāpumus nesaskata. VIDEO
Pirms kāda laika „Pakistānas Kebaba” īpašnieks Ali Farmans uzbruka TV3 raidījuma „Nekā Personīga” filmēšanas grupai, kura dokumentēja sanitāros pārkāpumus ēstuves darbībā. Tikko parādījies jauns video kurā redzams ēstuves kebaba gaļā ieperinājies tārps. PVD gan informē, ka nesenā pārbaudē kebabnīcā nav konstatēts neviens pārkāpums.
Sabiedrība
2016. gada 11. augusts, 07:12

Merķeļa ielas "Pakistānas kebabā" atrod tārpu; PVD pārkāpumus nesaskata. VIDEO

Jauns.lv

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) redzeslokā kārtējo reizi nonākusi ātrās ēdināšanas ēstuvju tīkls „Pakistānas kebabs”. Dienests inspicējis Merķeļa ielas ēstuvi saistībā ar kādu video, kurā redzams kebabā it kā atrasts dzīvs tārps.

Pārbaude gan noritējusi bez pārkāpumu piefiksēšanas, turklāt ēstuves vadība notikušo sauc par tīšu kaitniecību – to esot izplānojis kāds indiešu students, kurš iepriekš pat centies no kebabnīcas darbiniekiem izspiest naudu.

Video no „Pakistānas kebaba” filiāles telpām Merķeļa ielā vietnē „Youtube” publicēts 8.augustā. Tajā redzams, kā vairākas personas uzmanīgi atver vaļā tikko nopirktu kebaba iesaiņojumu un izjauc gaļas produktu uz paplātes. Parakņājoties gaļas, mērces un salātu masā, tiek pamanīts balts, dzīvs tārps, uz ko aculiecinieki reaģē ar saviebšanos.

PVD iejaucas nekavējoties

Uz šo video un klienta sūdzību par konkrēto gadījumu tūlīt pat reaģējis arī PVD, veicot pārbaudi „Pakistānas kebabā”. Kā informē dienesta sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistare, šoreiz ēstuves darbībā nav ticis konstatēts neviens pārkāpums: „PVD inspektori uzņēmumā pārbaudīja gan galaproduktu, kas tiek piedāvāts patērētājiem, gan tā izejvielas – gaļu un salātus, kā arī to, vai uzņēmums ievēro higiēnas prasības. Vēlreiz varam apstiprināt, ka pārbaudē netika konstatētas ne piesārņotas izejvielas, ne gatavā produkcija, ne arī pārkāpumi, kas varētu ietekmēt produkta nekaitīgumu un drošumu.”

Uzmanību tiem, kas ēd!  Video var  sabojāt apetīti

PVD atsakās paust versijas par to, kā tārps spējis ieperināties gaļas produktā vidē, kura pēc atkārtotām dienesta pārbaudēm ir atzīta par adekvātu un atbilstošu higiēnas normām. Vai dūmi šajā gadījumā tiešām ir bez uguns?  Versija par to, kā parādījies gan tārps, gan sūdzība, ir ēstuves tīkla vadībai.

Kebabnīca  šantažējot un nomelnojot kāds indiešu students

Kāds „Pakistānas kebaba” darbinieks, kurš vēlējās palikt anonīms,  portālam Kasjauns.lv atklāja, ka dažas dienas pirms videomateriāla publiskošanas ēstuves vadība atteikusies pieņemt darbā kādu studentu no Indijas, kurš pašlaik uzturas Rīgā – iemesli tam esot bijuši pamatoti. Par atteikumu jaunietis, viņaprāt, atriebies, nomelnojot kebabnīcu un pirms tam mēģinājis pat izspiest naudu no darbiniekiem. „Dažas dienas pēc tam, kad šim vīrietim tika pateikts, ka viņu nepieņems darbā, viņš ieradās ēstuvē un agresīvi pieprasīja, lai viņam iedod 200 eiro, citādi būšot nepatikšanas. Naudu, protams, neviens viņam nedeva, bet pāris dienas pēc tam parādījās šis video, kurā vairākas personas it kā atrod kebabā tārpu,” stāsta ēstuves pārstāvis, aicinot visus sašutušos uzmanīgāk ieskatīties video.

Tajā esot redzams, kā klienti, kuriem gadījies tārpainais kebabs, šķiet, jau pirms tā atvēršanas un izjaukšanas zina, ka tā dziļumos tik tiešām rāpo tārps, jo ļoti cītīgi to meklē. „Pakistānas kebaba” vadība uzskata, ka kaitnieki to tur ievietojuši speciāli, lai gandētu uzņēmuma reputāciju.

Iespējamais izspiedējs – varen mutīgs interneta brašulis

Kā atklāj ēstuves darbinieki, jaunietis, kuru vadība tur aizdomās par iestādes nomelnošanu, sākotnēji bijis iekļauts arī vairākās sociālo tīklu tērzētavu grupās, kurās apvienojušies Latvijā mītošie pakistānieši un indieši. Neilgi pēc darba uzteikuma vīrietis sācis izpausties ar naida runu, par ko arīdzan ticis bloķēts. „Lai arī ēstuves nosaukums ir „Pakistānas kebabs”, vairums šeit strādājošo nāk no Indijas. Kopumā strādā 40 indieši un tikai divi pakistānieši, un mēs esam apvienojušies sociālajos tīklos izveidotās draudzības grupās, tādējādi cenšoties saliedēties par spīti abu valstu sarežģītajām attiecībām. Dažas dienas pēc tam, kad šo studentu nepieņēma, viņš draudzības grupās sāka rakstīt aizvainojošas, naidu kurinošas lietas. Viņš neiecietīgi izteicās arī par nesen notikušo sprādzienu Pakistānā, kurā bojā gāja 66 nevainīgi cilvēki,” atklāj ēstuves pārstāvis.

Saistībā ar incidentu kebabnīcā, vadība izpauž divus pašlaik Rīgā dzīvojošu indiešu vīriešu vārdus – Badžins Ku un Šeiks Šaruks, kuru sociālajos tīklos šis video ievietots ar paskaidrojumu, ka kebabu nopircis kāds tuvs draugs. Taču atsakās izpaust paša naudas izspiedēja un naida kurinātāja pilno vārdu, aizbildinoties ar nevēlamu publicitāti.

Pagājušā pavasara trilleris „Pakistānas kebabā”: atrod vecu gaļu un uzbrūk žurnālistam Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Kasjauns.lv /Video: TV3 "Nekā personīga"