Eksperti par Danas Reiznieces-Ozolas izklaidi ASV naktsklubā: "Tā ir viņas privātā dzīve"
Ne etiķetes speciāliste Aija Strautmane, ne politologi Ivars Ījabs un Filips Rajevskis nesaskata neko nosodāmu, ka kādreizējā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, esot komandējumā ASV, laidusies jautrā dejā ar saviem padotajiem kādā naktsklubā.
Sabiedrība
2016. gada 11. augusts, 07:40

Eksperti par Danas Reiznieces-Ozolas izklaidi ASV naktsklubā: "Tā ir viņas privātā dzīve"

Jauns.lv

Kādreizējā ekonomikas, tagad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pērnā gada jūlijā, esot oficiālā vizītē ASV, kopā ar savu padomnieku preses jautājumos Arno Pjatkinu un toreizējo biroja vadītāju Gati Ābeli izklaidējās kādā naktsklubā, laižoties jautrā dancī. Eksperti viņas izklaides nenosoda.

Kāds anonīms aculiecinieks internetā nopludinājis video, kurā redzams, kā ministre naktsklubā laižas jautrā dancī. Tas radījis vairākus jautājumus: vai valsts amatpersona, būdama oficiālā vizītē ārzemēs, var atļauties bezrūpīgi doties izklaidēties uz naktsklubiem, vai tas nekaitē valsts tēlam? Kasjauns.lv uzrunātie eksperti teic, ka tajā nekas nosodošs nav saskatāms. Pārmetumus ministre būtu pelnījusi tikai tādā gadījumā, ja būtu pārdzērusies, dejojusi striptīzu vai atklāti krāpusi savu vīru. Šajā gadījumā nekas tāds neesot.

„Jāpadomā kādā kompānijā iet uz naktsbāriem”

Etiķetes speciāliste Aija Strautmane par bijušās ekonomikas, tagad finanšu, ministres Reiznieces-Ozolas izklaidēm naktsklubā Amerikas Savienotajās Valstīs Kasjauns.lv teica:

„Pirmām kārtām, sociālajos tīklos publicētajā video no ministres atpūtas naktsklubā es neko nepieklājīgu un nosodāmu nesaskatu. Tur nebija nekas peļams vai aizliegts, piemēram, ministre nebija pārdzērusies. Nav nekas nosodāms, ka viņa savā brīvajā laikā, esot ārzemēs, vēlas redzēt, kā tur cilvēki atpūšas.

Otrkārt, ieteiktu ministrei, kurai ir liela politiskā pieredze, turpmāk padomāt, ar kādiem cilvēkiem viņa iet uz naktsbāriem, jo ne jau kāds amerikānis šo video izplatījis internetā. Tas noteikti ir kāds no mums, latviešiem, kompānijas, ar kuru viņa bija devusies uz naktsklubu.

Treškārt, gribu atgādināt cilvēkam, kurš šo video izplatīja sociālajos tīklos: jūs pats internetā varat likt kādus foto un video ar sevi vien vēlaties. Bet diez vai viņš pajautāja ministrei, lai šo video izvietotu sociālajos tīklos. Par to viņam ir nopietni jāpadomā”.

„Ne viņa pēdējā, ne pirmā”

Politologs Ivars Ījabs arī neko nosodāmu nesaskata Reiznieces-Ozolas izklaidēs ASV naktsklubā. Viņš Kasjauns.lv teica: „Ne viņa pirmā, ne pēdējā, kas izmanto komandējuma piedāvātās iespējas. Video nav redzams nekas izvirtīgs, ne arī tas, ka viņa krāpj savu vīru Andri Ozolu. Ja viņa dejotu striptīzu vai ar kājām uzkāptu uz bāra letes, tad runas, protams, būtu šerpākas. Tāpat, ja viņa būtu kādā oficiālā pieņemšanā nepiedienīgi dejojusi ar diplomātiem. Bet šī bija viņas privāta lieta, privāta dzīve. Reizniece-Ozola ir jauna un aktīva sieviete un viņai ir visas tiesības brīvajā laikā atpūsties. Tas, kurš savā komandējuma laikā nav izmantojis visas tā piedāvātās iespējas, lai pirmais viņas virzienā met akmeni”.

Arī politikas eksperts Filips Rajevskis neredz itin nekādus ētikas pārkāpumus Reiznieces-Ozolas rīcībā, turklāt aicina paturēt prātā viņas līdzšinējo darbu. „Nesaskatu pilnībā neko sliktu šajā visā, īpaši jau ņemot vērā to, ka Reizniece - Ozola, esot ekonomikas ministres amatā, ir panākusi daudz vairāk gāzes tirgus atvēršanas jautājumā nekā viņas priekšgājēji,” pauž politologs.

Jāatgādina, ka Reizniece-Ozola uz ASV bija devusies komandējumā, lai tiktos ar augsta līmeņa ASV amatpersonām un enerģētikas nozares pārstāvjiem pārrunāt Latvijai būtiskus enerģētikas jomas jautājumus.

  Danas Reiznieces-Ozolas izklaides naktsklubā ASV


Elmārs Barkāns/Foto: Aigars Hibneris, ekrānuzņēmums no video, Rebeka Žeire/LETA, Ieva Čīka/LETA / Ieva Lūka/LETA