Sabiedrība
2016. gada 11. augusts, 14:26

Rīgas centrā asfaltā ielūzis tūristu autobuss. FOTO

Jauns.lv

Ceturtdienas pēcpusdienā Baznīcas ielā Rīgas centrā asfaltā ielūzis tūrisma autobuss, ziņo aculiecinieki. 

Viss liecina par to, ka pie vainas ir plašie remontdarbi, kas šovasar tiek īstenoti Rīgas centrā. 

Aculiecinieks portālam Kasjauns.lv pastāstīja, ka autobusa aizmugurējais ritenis ir iesprūdis bedrē un uz vietas, visticamāk, ceļu remontā iesaistītie mēģina izdomāt, kā izcelt to ārā. 

Kasjauns.lv uzzināja, ka negadījums radās nepareizi novietotas automašīnas dēļ.

Autobusa šoferis bija spiests manevrēt, lai izbrauktu cauri, tāpēc uzbraucis uz vietas ceļa segumā, kur šobrīd tiek mainītas siltumtrases. Šobrīd autobuss ir izcelts un, šķiet, nekādi bojājumi nav radīti. 

Iemesls asfalta seguma ielūšanai Baznīcas un Lāčplēša ielas krustojumā varētu būt intensīvā satiksme, kā arī tas, ka joprojām galvaspilsētā ir novecojušu siltumtīklu posmi, pavēstīja "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence. 

Šis gadījums apliecinot to, ka ir nepieciešama siltumtīklu rekonstrukcija, un arī šajā vietā to bija plānots sākt tuvākajās dienās. Taču ņemot vērā šo negadījumu, siltumtīklu rekonstrukcija tiks sākta jau šodien, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Tāpat uzņēmums plāno izvērtēt, vai atsevišķās vietās būtu ieviešami kādi transportlīdzekļu svara ierobežojumi.

Patlaban uz notikuma vietu ir devušies uzņēmuma pārstāvji, kas novērtēs situāciju. Taču jau tagad uzņēmums apņemas segt zaudējumus, kas tūristu autobusam radušies saistībā ar šo negadījumu.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Kasjauns.lv