Rīgas svētkos Krastmalā pasaules pirmizrādi piedzīvos filma "Kaisle uz akmens"
Runā Rīga
2016. gada 11. augusts, 21:08

Rīgas svētkos Krastmalā pasaules pirmizrādi piedzīvos filma "Kaisle uz akmens"

Jauns.lv

Tā kā šī gada Rīgas svētku tēma ir kino, arī Krastmalas 13. augusta dienas programmas centrālais notikums saistīts ar kino tapšanu. Pulksten 12.10 aizsāksies multimediālā projekta “Taisām kino” aktivitātes, kad Daugavmala pārtaps par filmēšanas laukumu, kur visas dienas garumā tiks veidota jauna filma „Kaisle uz akmens”. Krastmalā būs iekārtots ne tikai kino uzņemšanas paviljons, bet arī montāžas studija. Tiks filmētas četras filmas epizodes (pulksten 12.10; 13.20; 14.00; 15.10), kuru laikā aktīvi tiks iesaistīti arī klātesošie svētku apmeklētāji. Pulksten 20.00 uz lielās skatuves gaidāma tikšanās ar filmas radošo komandu, bet filmas pasaules pirmizrāde gaidāma pulksten 20.45.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Multimediālā projekta “Taisām kino!” mērķis - piesaistīt auditorijas uzmanību kino tapšanas (uzņemšana, montāža, ieskaņošana) procesam, rosināt būt radošiem un ikdienā izmantot audiovizuālās ierakstu ierīces, lai veidotu savus stāstus par Rīgu un tās iedzīvotājiem. Filmas četru epizožu filmēšana veidos vienotu pasākumu, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja iejusties nelielā, bet nozīmīgā kino lomā un piedzīvot kino burvību - aktieri, režisori, masu skati, grimētājs, operatori, kustības imitācijas, dublieri, kaskadieri un butaforijas, ka arī uzzināt to - kā reālā situācija filmēšanas laukumā atšķiras no tā, kas vēlāk redzams uz kino ekrāniem.

Jaunās filmas galvenie varoņi ir jauns puisis un meitene, kuri atbraukuši uz Rīgu un meklē sev jaunu dzīvesvietu, bet nevar izlemt uz kuru vietu labāk pārcelties. Viņi satiek jaunieti un kopā ar viņu dodas uz dažādiem Rīgas rajoniem, lai iepazītu tos un meklētu sevi. Filmas varoņi satiek dažādus cilvēkus, kuri liek viņiem pavisam citādi paskatīties uz savu nejaušo satikšanos. Viņi piedzīvo neparastas situācijas un pilsētas ritmā, pa Rīgas bruģi dodas kopīgā ceļojumā, ko sauc par Dzīvi.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto