Ar piemiņas zīmes atklāšanu un koncertu "Saklausi kino!" sāksies Rīgas svētki 2016
Runā Rīga
2016. gada 11. augusts, 21:47

Ar piemiņas zīmes atklāšanu un koncertu "Saklausi kino!" sāksies Rīgas svētki 2016

Jauns.lv

Piektdien, 12. augustā, ar piemiņas zīmes pirmajam kinoseansam Rīgā atklāšanu Līvu laukumā, Zelta kāzu jubilāru godināšanu, kino pikniku Grīziņkalnā, gardēžu vakariņām Centrāltirgū un svētku ieskaņas koncertu “Saklausi kino!” Vērmanes dārzā sāksies Rīgas svētki 2016. Trīs svētku dienās rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt plašu pasākuma programmu gan 11. novembra krastmalā, Vērmanes dārzā, Vecrīgā, pilsētas centrā un apkaimēs.

„Rīgas svētki 2016” veltīti kino tēmai, tādēļ liela daļa pasākumu notiks kino zīmē. Svētku pirmajā dienā, 12. augustā, ikviens tiek laipni aicināts uz mākslinieka Ģirta Burvja pirmajam kinoseansam Rīgā veltītās piemiņas zīmes atklāšanu, bet dienas noslēgumā – uz svētku brīvdabas kinoseansu Līvu laukumā, kur tiks izrādītas 13 brāļu Ogista un Luī Limjēru kustīgo bilžu epizodes.

Kā katru gadu, svētki allaž sākas ar jauku tradīciju, kad tiek godināti tie rīdzinieku pāri, kas laulībā nodzīvojuši 50 gadus. Rīgas domes priekšsēdētāja pieņemšana par godu Zelta pāriem notiks Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.  

Svētku ieskaņas koncerts „Saklausi kino” plkst. 20.30 sāksies Vērmanes dārzā, kur muzicēs orķestris „Rīga”, solisti un grupa „Jumprava”, un tajā skanēs Čārlija Čaplina, Oskara Stroka, Īzaka Dunajevska un Jāņa Kalniņa mūzika, populāras itāļu un franču kinomelodijas.

Tāpat Rīgas svētku ieskaņas dienā Centrāltirgū pirmo reizi tiks demonstrēta kinofilma „Tas kungs jau prasa ēst”, kuru papildinās muzikāls priekšnesums un pavāra paraugdemonstrējumi, veselīgo kino našķu gatavošanas meistarklasē iesaistot gan bērnus, gan pieaugušos.

Savukārt Grīziņkalna parkā būs iespēja baudīt grupas „Menuets” koncertu, kurā skanēs Imanta Kalniņa dziesmas no animācijas un mākslas filmām, un kino pikniku ar režisoru Rozes Stiebras un Rolanda Kalniņa piedalīšanos, kā arī noskatīties R. Kalniņa mākslas filmu „Elpojiet dziļi”. Svētku pirmajā dienā notiks arī Strazdumuižas ciemata svētki.

Svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv, programmas bukleti drukātā veidā pieejami Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas Centrālajā bibliotēkā, bet svētku dienās tie būs saņemami visās pasākumu norišu vietās, kā arī svētku informācijas centros pie Laimas pulksteņa un

11. novembra krastmalā. Informācijas telts pie Laimas pulksteņa darbu uzsāks jau 12. augustā plkst. 16.00.

Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto