"Šlāgeraptaujas" bijusī vadītāja pieļauj, ka nomainīta sava vecuma dēļ
Raiva Veidenbauma kopā ar Gunti Skrastiņu vadīja tautā iemīļoto šlāgermūzikas raidījumu 12 gadus. LTV veikto izmaiņu dēļ Raivai turpmāk ar „Šlāgeraptauju” vairs nebūs nekāda sakara. Viņa pieļauj, ka sadarbība ar viņu pārtraukta vecuma dēļ.
Sabiedrība
2016. gada 12. augusts, 06:40

"Šlāgeraptaujas" bijusī vadītāja pieļauj, ka nomainīta sava vecuma dēļ

Jauns.lv

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka tautā populārajam LTV muzikālajam raidījumam „Šlāgeraptauja” nu pienācis gals. Pārraides lielākajiem faniem savos TV vairs neredzēt Raivu Veidenbaumu, kura kopā ar Gunti Skrastiņu to vadīja 12 gadus – LTV nepagarināja darba līgumu ar Raivu, un viņai ir aizdomas, kāpēc tā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Raidījumu vadīju 12 gadus, tā reitingi bija ļoti augsti, diemžēl tika izlemts, ka programmā vajadzīgas pārmaiņas. Jā, tas man ir sāpīgs lēmums. Esmu vairāk nekā divdesmit gadus šajā jomā strādājusi, un nu tam jāpieliek punkts,”  vakar ziņojām par Raivas sascīto intervijā „Ievai”.

LTV esot pieķēries pelnošam raidījumam

Kasjauns.lv sazinājās ar Raivu. Runājot par LTV notiekošo, viņa nevairās kritizēt televīzijas lēmumus: „Manuprāt, visi raidījumi iedalās starp tādu kā līniju. Virs tās ir pelnošas pārraides ar labiem reitingiem, savukārt zem – raidījumi, kuriem nav tā īsti sanācis piesaistīt skatītājus. Nav noslēpums, ka „Šlāgeraptaujas” rādītāji bija ļoti labi, un lēmums pieķerties šādam pelnošam raidījumam ir, maigi sakot, dīvains.”

Raiva, komentējot sabiedriskās televīzijas lēmumus, arī apšauba atsevišķu darbinieku kompetenci, taču konkrētus vārdus nemin.

„Varbūt vecuma dēļ?”

Zināms gan, ka LTV izvēlējusies turpināt jauno šlāgermūzikas projektu ar Raivas pārinieku Gunti Skrastiņu. Raivai ir versija par to, kādēļ Guntis paliek, bet viņa ne. „Varbūt vecuma dēļ?” negribīgi atzīst Raiva, uzreiz piekodinot, ka nevēlas izklausīties žēlabaini. Raiva ir 44 gadus veca, savukārt viņas pārinieks Skrastiņš, kurš jaunajā raidījumā paturēts, ir 62 gadus vecs.

Pagaidām Raiva nerunā par saviem nākotnes plāniem, taču jādomā, ka pieredzējušajai TV un radio personībai nebūs problēmu atrast sev piemērotu ētera vietu un laiku.

LTV noliedz Raivas versiju

Viedoklis par Raivas nomainīšanu, kas, kā viņa pati pieļauj, varētu būt noticis vecuma dēļ, ir arī sabiedrībā pazīstamajai sieviešu tiesību aizstāvei, feministei Lindai Curikai. „Grūti spriest par šo konkrēto gadījumu. Šāda rīcība varētu tikt uzskatīta par diskrimināciju vecuma dēļ jeb „eidžismu”, taču televīzijai, iespējams, vienkārši ir vēlme ar citu raidījuma vadītāju piesaistīt citādāku mērķa auditoriju,” lēš Curika. LTV pārstāve Jana Priedule savukārt kategoriski noliedz, ka līgums ar „Šlāgeraptaujas” ilggadējo vadītāju nav pagarināts vecuma dēļ.

Jauno raidījumu vadīs Velga Vītola

11.augustā LTV medijiem atklāja arī jaunā „Šlāgeraptaujas” vietā paredzētā raidījuma nosaukumu. „Latvijas šlāgeraptauja” jaunajā sezonā mainīs nosaukumu uz „Latvijas dziesmu dārzs”, aģentūru LETA informēja LTV komunikācijas speciāliste Agita Pudule. „Latvijas šlāgeraptauja” jaunajā sezonā turpināsies jaunā, vēl nebijušā kvalitātē un būtiski plašākā apjomā.

Šo izmaiņu mērķis ir attīstīt iecienīto LTV1 raidījumu un uzticamajiem skatītājiem piedāvāt vēl vērtīgāku muzikāli izklaidējošo saturu, saglabājot daudzu gadu garumā uzkrātās vērtības un latvisko noskaņojumu,” atklāja Pudule. LTV skaidro, ka ņemot vērā mediju satura attīstību, raidījumā ieviesto uzlabojumu mērķis ir noturēt augstu raidījuma profesionālo izpildījumu un vairot tā popularitāti. „Latvijas dziesmu dārzs” saglabās svarīgākās un stabilākās „Latvijas šlāgeraptaujas” vērtības. Televīzija norāda, ka raidījumu turpinās vadīt Guntis Skrastiņš, taču Raivas vietā viņam pie sāniem nu sēdēs Latvijas Radio 2 ētera personība Velga Vītola.

Raidījuma saturs un ētera laiki paliks nemainīgi

Muzikālo žanru fokuss joprojām tiks balstīts uz latviešu šlāgermūziku, vieglo populāro mūziku un tautas muzicēšanas tradīcijām. Nemainīgi paliks arī raidījuma ētera laiki sestdienu vakaros ar atkārtojumiem svētdienās un piektdienās, kā arī tradicionālā gada aptauja un vērienīgais sezonas noslēguma koncerts brīvdabas estrādē, informēja LTV.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA, ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv