"Vienotā Krievija" sāks aģitācijas kampaņu Latvijā
Šobrīd Latvijā dzīvo 53 333 Krievijas pilsoņi.
Politika
2016. gada 12. augusts, 12:12

"Vienotā Krievija" sāks aģitācijas kampaņu Latvijā

Jauns.lv

Krievijā valdošā partija "Vienotā Krievija" pirms gaidāmajām Valsts domes vēlēšanām grasās rīkot aģitācijas pasākumus ārvalstīs, kur dzīvo daudz Krievijas pilsoņu, arī Latvijā, paziņoja partijas ģenerālpadomes sekretārs Sergejs Ņeverovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kremļa partijai aģitācijas darbā palīdzēs ārvalstu partijas, ar kurām 'Vienotajai Krievijai" izveidojušās partnerattiecības.

"Mēs aiz mūsu valsts robežām plānosim tikšanās pasākumus ar [Krievijas] pilsoņiem un viņu pieņemšanu ar iespējamu kandidātu piedalīšanos," sacīja amatpersona.

Kopumā aiz Krievijas robežām dzīvo teju divi miljoni Krievijas pilsoņu, kas balsos par kandidātiem vienmandāta apgabalos, viņš norādīja.

Tiesa gan, braukšana netiek plānota uz visām valstīm, bet vienīgi uz tām, kur dzīvo daudz vēlētāju, paskaidroja Ņeverovs.

Šādu virzienu ir ap desmit - Latvija, Igaunija, Baltkrievija, Armēnija, Kazahstāna, Tadžikistāna un Kirgizstāna, kā arī Moldovas un Gruzijas separātiskie reģioni - Piedņestra, Abhāzija un Dienvidosetija. Ukrainu Ņeverovs neminēja.

Partijas biedri plāno ārzemēs rīkot arī aģitācijas piketus, izplatīt aģitācijas literatūru, sacīja Ņeverovs.

Valsts domes deputāts Vjačeslavs Ņikonovs, kurš "Vienotās Krievijas" štābā atbild par darbu ar ārzemju vēlētājiem, sacīja, ka aģitācija katrā valstī ir "īpašs gadījums".

"Protams, pastāv bažas, ka kaut kur kandidātus un aģitatorus sagaidīs slikti, bet, no otras puses, troksnis ap viņu darbu mums būs tikai pluss," skaidroja Ņikonovs.

Krievijas Valsts domes vēlēšanu dienā, 18.septembrī, Latvijā darbosies seši šo vēlēšanu iecirkņi, trešdien paziņoja Krievijas vēstniecība Latvijā.

Rīgā vēlēšanu dienā būs atvērti četri iecirkņi, bet pa vienam - Daugavpilī un Liepājā.

Atbilstoši Krievijas vēstniecības datiem šobrīd Latvijā dzīvo 53 333 Krievijas pilsoņi.

BNS / Foto: Sputnik/Scanpix/LETA