Alūksnes novadā par marihuānas audzēšanu aizturētas 3 personas
Policija izņema 16 marihuānas stādus un desmit stādu saknes, kā arī audzēšanai paredzēto aprīkojumu.
112
2016. gada 12. augusts, 15:29

Alūksnes novadā par marihuānas audzēšanu aizturētas 3 personas

Jauns.lv

Alūksnes novadā trīs personas aizturētas par marihuānas audzēšanu, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Alūksnes novadā mēneša laikā atklātas divas vietas, kur personas nodarbojušās ar marihuānas audzēšanu. Aizdomās par šo noziegumu aizturētas trīs personas, izņemti 16 marihuānas stādi un desmit stādu saknes, kā arī audzēšanai paredzētais aprīkojums.

Pirmais gadījums tika konstatēts 22.jūlijā, un likumsargi izmeklēšanas laikā atklāja, ka apreibinošie augi tiek audzēti Alūksnes novadā, meža masīvā kādas pamestas ēkas bēniņos. Tur policisti atrada un izņēma 16 stādus un aizdomās par šo likumpārkāpumu aizturēja divus vīriešus.

Pēc nedēļas identisks likumpārkāpums tika konstatēts kādā dzīvoklī, kur policisti atrada un izņēma 10 marihuānas stādu saknes, kas palikušas pēc lapu novākšanas. Šajā gadījumā tikai aizturēts viens vīrietis.

Abos gadījumos policijā sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija turpina izmeklēšanu.

BNS/Foto: Vida Press