Kultūra
2016. gada 12. augusts, 20:20

"Zvaigžņu karu" reklāmas rullītī manīts Dārts Veiders. VIDEO

Jauns.lv

Ceturtdien publiskots otrais ilgi gaidītās "Zvaigžņu karu" turpinājuma ("Rogue One: A Star Wars Story") reklāmas rullītis, sniedzot faniem pirmo ainu ar Dārtu Veideru, kurš kinoekrānos nav redzēts vairākus gadus.

Aptuveni divu minūšu klips fanus iepriecināja ar plašām kosmosa ainām, pilnu Impērijas karaflotes klāstu, lāzeriem un atbilstoši draudīgu Forestu Vitakeru.

Taču neapšaubāmi spilgtākais rullīša mirklis ir sekundi ilgā epizode, kurā parādās labi zināmais situ lords ar sev raksturīgo melno apmetni un kamerai uzgrieztu muguru, elpojot tā, it kā kāds būtu uzkāpis virsū viņa inhalatoram.

Fani tēlu ieraudzīja pirmo reizi kopš 2005.gada filmas "Zvaigžņu kari: Situ atriebība" ("Revenge of the Sith").

Žurnāla "Forbes" filmu kritiķis Skots Mendelsons videoklipu nosauca par "lielisku izklaides materiālu, kas vienlaicīgi ir neapšaubāmi labs mārketinga paņēmiens".

Telekanāls NBC bija paziņojis par reklāmas rullīša pirmizrādi televīzijā, taču to pārraidīja vēlāk, nekā tika solīts. Sākotnēji fani izteica savu nepatiku tviterī. Daži komentāri tika izteikti ar humoru, daži ar aizkaitinājumu un citi ar kvēlām dusmām.

Taču pēc klipa publicēšanas naidu nomainīja izcilas fanu atsauksmes, ko lieliski spēja apkopot kāds kanādietis.

"Vecīt, jaunā "Zvaigžņu karu" treilera dēļ bija vērts skatīties NBC atbaidošo olimpisko spēļu reportāžu. Urā, Veiders!" gavilēja tvītotājs.

Jaunās "Zvaigžņu karu" filmas darbība norisināsies īsi pirms filmas "Zvaigžņu kari: Jaunā cerība" ("A New Hope") notikumiem, kas aizsāku visu filmu ciklu. Filmas galvenajās lomās ir Felisita Džonsa, Mads Mikelsens un Vitakers, bet pagaidām nav zināms, kurš atveidos pašu Dārtu Veideru.

Džonsa, kas nopelnīja "Oskara" balvas nomināciju par filmu "Teorija par visu" ("The Theory of Everything"), atveidos dumpinieci Džinu Erso, kura bijusi vairākkārt notiesāta par viltošanu, vardarbību un zādzību.

Viņai uzdota misija pārbaudīt kāda ieroča izmēģinājumu un noskaidrot, kā to iznīcināt. Šis ierocis, protams, ir slavenā Nāves zvaigzne.

Jaunā "Zvaigžņu karu" filma ASV iznāks 16.decembrī, un tiek lēsts, ka tā pārspēs iepriekšējās filmas - "Zvaigžņu kari: Spēks mostas" ("Star Wars: The Force Awakens") - ienākumus, kas sasniedza divus miljardus dolāru (1,8 miljardus eiro).

LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video