Laika prognoze tuvākajām dienām jau diezgan rudenīga
Arī turpmākās dienas būs lietainas, siltāks nekļūs.
Sabiedrība
2016. gada 13. augusts, 10:06

Laika prognoze tuvākajām dienām jau diezgan rudenīga

Jauns.lv

Turpmākajās dienās Latvijā būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas - līs un īpaši siltāks nekļūs, uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodiena būs mākoņaina un lietus gaidāms visā valsts teritorijā, savukārt svētdien līs mazāk, lietus būs īslaicīgāks un starp mākoņiem parādīsies arī saule. Tomēr ir iespējams pērkona negaiss. Šodien piekrastes rajonos tiek prognozēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē, bet svētdien vējš pakāpeniski norims.

Maksimālā gaisa temperatūra naktī būs ap plus 13, plus 14 grādiem, piekrastē par kādu grādu siltāks. Savukārt dienā gaiss neiesils vairāk par plus 16, plus 20 grādiem.

Arī nākamās darba nedēļas sākumā izmaiņas laika apstākļos sinoptiķi neprognozē - dienas būs lietainas un otrdien, 16.augustā, iespējams arī stiprs lietus. No jauna pastiprināsies vējš, kas brāzmās sasniegs 15-16 metrus sekundē.

Nedaudz sausāks laiks gaidāms nedēļas vidū, kad neliels lietus būs vien atsevišķos rajonos. No ceturtdienas Latviju atkal šķērsos jaunas nokrišņu zonas, kas nesīs lietu teritorijas lielākajā daļā. Gaisa temperatūra būs plus 16, plus 19 grādu robežās, bet atsevišķās dienās, uzspīdot saulei, tā paaugstināsies līdz plus 21, plus 22 grādiem.

LETA/ Foto: Shutterstock