Latgalē vīrietis, strādājot, neizslēdz kombaina motoru un gūst nopietnu plaukstas traumu
Vīrietim trauma radusies, jo, strādājot pie kombaina ar ieslēgtu motoru, vīrieša plauksta tika ievilkta kombaina ritošajā mehānismā.
112
2016. gada 14. augusts, 12:40

Latgalē vīrietis, strādājot, neizslēdz kombaina motoru un gūst nopietnu plaukstas traumu

Jauns.lv

Latgales reģionā 22 gadus vecs vīrietis guvis plēstas brūces plaukstā, strādājot ar kombainu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ( NMPD) pārstāve Inga Vītola

Vītola pastāstīja, ka trauma radusies, jo, strādājot pie kombaina ar ieslēgtu motoru, vīrieša plauksta tika ievilkta kombaina ritošajā mehānismā - viņš ar plēstām brūcēm plaukstā nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Tāpat Latgalē kādu 38 gadus vecu vīrieti sakodis kaimiņa suns, kad vīrietis reibumā devies pie tā, lai to paglaudītu. Vīrietis ar kostām brūcēm vaigu rajonā nogādāts slimnīcā.

Turpretī Zemgalē gadu vecs puisītis, apgāžot karstu tējas krūzi, guvis krūškurvja termiskus apdegumus un nogādāts slimnīcā Rīgā.

NMPD saņēmis vairākus izsaukums saistībā ar alerģiju pret kukaiņu dzēlieniem - Kurzemē 28 gadus vecs vīrietis sapļāvis lapseņu pūzni un viņu sadzēlušas aptuveni desmit lapsenes. Vīrietim radusies alerģiska reakcija un viņš nogādāts slimnīcā. Turpretī Vidzemē, pļaujot zāli, cietis 57 gadus vecs vīrietis, kuram galvā iedzēlis irsis - sākusies nopietna alerģiska reakcija. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Kurzemē 66 gadus vecs vīrietis kritis no veca medību torņa, kuram lūzušas kāpnes, un ir aizdomas par mugurkaula skriemeļa lūzumu.

Savukārt 40 gadus vecs vīrietis, krītot no motocikla, guvis politraumu - smadzeņu satricinājumu, atslēgas kaula lūzumu un vēdera traumu ar iekšējo orgānu ievainojumiem. Tāpat Rīgas reģionā velosipēdists aizķēris 66 gadus vecu sieviete, kura guvusi rokas lūzumu un atslēgas kaula lūzumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1138 izsaukumus, no kuriem 273 saistīti ar traumām.

LETA/Foto: Gatis Dieziņš/LETA