Līdz jaunā mācību gada sākumam "Rīgas satiksme" pilsētas skolu rīcībā nodos 15 autobusus. FOTO
15 midibusi ir noņemti no ekspluatācijas sabiedriskā transporta maršrutos, tāpēc ir iespējams tos nodot Rīgas skolām.
Runā Rīga
2016. gada 15. augusts, 17:16

Līdz jaunā mācību gada sākumam "Rīgas satiksme" pilsētas skolu rīcībā nodos 15 autobusus. FOTO

Jauns.lv

Līdz jaunā mācību gada sākuma uzņēmums “Rīgas satiksme” pilsētas skolu vajadzībām nodos 15 midibusus. Patlaban jau sagatavoti pirmie septiņi autobusi. Tie ir krāsoti oranžā krāsā, uz autobusiem izvietotas attiecīgas brīdinājuma zīmes, ka tajos tiek pārvadāti bērni.

Pirmdien, 15. augustā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs apmeklēja uzņēmumu un apskatīja pirmos sagatavotos autobusus. Pilsētas mērs informēja, ka autobusus vispirms saņems mācību iestādes, kurās ir daudz sporta sekciju, koru, deju grupu u.tml. Pagaidām vēl tiek precizētas tās skolas, kuras pirmās saņems minētos transportlīdzekļus. Pašvaldība nodrošinās arī nepieciešamo autobusu vadītāju skaitu. “Mēs paskatīsimies, kā šis projekts sākotnēji realizēsies – kāda ir autobusu noslodze, kurām skolām tie ir visvairāk nepieciešami, un tad lemsim par projekta turpināšanu,” sacīja N.Ušakovs.

Uzņēmums “Rīgas satiksme” kopš 2013. gada katru gadu saņem 35 jaunus lielākas ietilpības autobusus, tādējādi pilsētas maršrutu tīklā samazinās vajadzība pēc šādas ietilpības transporta līdzekļiem. Patlaban 15  midibusi ir noņemti no ekspluatācijas sabiedriskā transporta maršrutos, tāpēc ir iespējams tos nodot Rīgas skolām. Visi autobusi ir labā tehniskā stāvoklī un droši izmantojami mācību iestāžu vajadzībām.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA / Publicitātes foto