Likumsargiem iespaidīgs ķēriens Liepājā: atrod tūkstošiem viltotu "Nike" apavu. FOTO
Eksperts apavus apskatījis un atzinis, ka, visticamāk, tie ir viltoti.
112
2016. gada 16. augusts, 11:21

Likumsargiem iespaidīgs ķēriens Liepājā: atrod tūkstošiem viltotu "Nike" apavu. FOTO

Jauns.lv

Liepājas ostā atbildīgās amatpersonas aizturējušas smago automašīnu, kuras piekabē atrada teju 12 tūkstošus ar zīmolu “Nike” marķētus apavu pārus, Kasjauns.lv uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi informē, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu aizturētajā automašīnā atradās 11860 ar zīmolu “Nike” marķēti apavu pāri, kā arī 456 apavu pāri bez preču zīmēm. 

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska informē, ka atsavinātie apavi ir daudzveidīgi, to vidū ir 31 apavu modelis, uz kuriem ir “Nike” firmas zīme, tāpat atsavināti mokasīni bez jebkādām preču zīmēm.  

Pašreizējā informācija liecina, ka apavus nosūtījis kāds Latvijas uzņēmums un tos bijis paredzēts ar prāmi pārvest no Liepājas ostas uz Vāciju, bet pēc tam nogādāt realizēšanai Lielbritānijā. 

Aizdomīgo kravu konstatējis VID Muitas pārvaldes Kurzemes muitas kontroles punktu daļas Liepājas ostas muitas kontroles punkts. Lieta tika nodota izmeklēšanai Valsts policijas ENAP, kas šobrīd skaidro, kurš nosūtījis kravu.

Konfiscētos apavus jau apskatījis eksperts un atzinis, ka tie, visticamāk, ir viltojums, taču galīgie ekspertīzes rezultāti vēl nav saņemti. Ļoti iespējams, atsavinātā prece ir ražota Ķīnā. 

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) uzsākusi administratīvo lietvedību. 

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija