Tiesību zinātņu studijas "Turībā" – iespēja arī uzņēmējiem, kuri vēlas būt konkurētspējīgi
Sabiedrība
2016. gada 16. augusts, 16:00

Tiesību zinātņu studijas "Turībā" – iespēja arī uzņēmējiem, kuri vēlas būt konkurētspējīgi

Jauns.lv

Uzņēmējdarbības dokumentācijas kārtošana reizēm var būt ļoti sarežģīta. Jaunienācējs biznesā, kurš nodibina savu pirmo uzņēmumu, jo viņam ir laba biznesa ideja, apjūk, sastopoties ar birokrātisko slogu. Ministru kabineta noteikumi vai normatīvie akti ne vienmēr ir viegli uztverami, reizēm ar grūtībām saskaras arī pieredzējuši uzņēmēji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzņēmējiem jāorientējas plašā normatīvo aktu lokā

Uzņēmējdarbību Latvijā regulē dažādi normatīvie akti: Komerclikums, Darba likums, Darba aizsardzības likums, Maksātnespējas likums, Muitas likums, Gada pārskatu likums, Likums par nodokļiem un nodevām, Komercdarbības atbalsta kontroles likums, Preču un pakalpojumu drošuma likums u.c., tāpēc liela daļa uzņēmēju pašu spēkiem netiek galā ar uzņēmējdarbības juridisko pusi un ņem talkā juristus.

Zināšanas tiesību jomā ietaupa laiku un līdzekļus

Vidējos vai lielos uzņēmumos, protams, neiztikt bez jurista vai pat juridiskās nodaļas, taču ir virkne gadījumu, kad uzņēmēji, kuriem ir izglītība tiesību zinātņu jomā spēj sekmīgi orientēties likumiskajā regulējumā, tādejādi paātrinot un atvieglojot savu darbu. Uzņēmējs, kurš orientējas tieslietās, ir konkurētspējīgāks, sekmīgāk aizstāv savas pozīcijas, turklāt, ietaupa laiku un līdzekļus. Biznesa augstskolā Turībā piedāvātā studiju programma „Tiesību zinātnes” sniedz prasmes līgumu slēgšanā, argumentēšanā un strīdu risināšanā, turklāt, ir iespēja padziļināti apgūt profesionālās orientācijas studiju kursus biznesa apkalpošanai.

Iespēja pielietot zināšanas jau studiju laikā

Specializējoties komerctiesībās vai maksātnespējas tiesībās, var iegūt zināšanas un pieredzi, ko pielietot uzņēmējdarbībā jau studiju laikā. Izvēloties studiju programmu „Tiesību zinātnes”, iespējams apgūt tādus studiju kursus kā „Grāmatvedība, audits un revīzija”, „Biznesa administratīvie procesuālie aspekti”, „Maksātnespējas krimināltiesiskie aspekti” u.c., kas noderēs ikvienam uzņēmējam, neatkarīgi no tā, vai viņš tikai uzsāk savas biznesa idejas realizāciju, vai ir pieredzējis šīs nozares pārstāvis.

Konkurētspējīgāks uzņēmējs – ar zināšanām tiesību jomā

Uzņēmējs ar vairāk kā 20 gadu pieredzi nozarē, SIA „Gandalf Capital” direktors Gundars Ūdris, kurš šobrīd studē Biznesa augstskolas Turība programmā „Tiesību zinātnes” atzīst: „Vairāk kā 20 gadus esot uzņēmējdarbības nozarē nācies piedzīvot gan kāpumus, gan kritumus. Esmu darbojies gan izklaides nozarē, gan nekustamo īpašumu jomā, sevišķi smags posms iezīmējās nekustamo īpašumu krīzes laikā, pēc kura sapratu – ir nepieciešams papildināt savas zināšanas, īpaši jautājumos, kas saistīti ar tiesību zinātnēm. Sapratu, cik daudz laika un līdzekļu patērēju, izmantojot juridiskās konsultācijas, turklāt, ne vienmēr esmu saņēmis cerēto, tāpēc izlēmu, ka arī pats varu apgūt šo jomu, lai turpmāk būtu konkurētspējīgs spēlētājs biznesa vidē. 2014. gadā beidzot izbrīvēju laiku savā ikdienā, lai realizētu sen loloto ieceri, un paralēli aktīvai uzņēmējdarbībai sāku apgūt tiesību zinātnes.”

Izpratne par tiesību sistēmām un procesiem, kas noder ikdienā

„Studijas man palīdz saprast, kā darbojas administratīvās tiesības, publiskās tiesības, kā noris maksātnespējas process u.tml. Iegūtās zināšanas pielietoju praksē jau studiju laikā, tāpēc esmu gandarīts ar savu izvēli. To pašu varu teikt ne tikai par studiju programmas, bet arī par augstskolas izvēli, jo Turība ir augstskola pieaugušiem cilvēkiem, proti, šeit pret katru studentu izturas kā pret līdzvērtīgu un pieaugušu cilvēku, un tajā pašā laikā arī no studentiem prasa pieaugušu cilvēku attieksmi un atbildību,” piebilst G.Ūdris.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzņēmējs uzsver: „Lielākā daļa kursabiedru ir cilvēki, kuri jau izveidojuši karjeru, t.sk. arī uzņēmējdarbībā, tāpēc lekcijās mums izvēršas arī interesantas diskusijas. Uzņēmējam neiztikt bez juridiskajām zināšanām – paraugoties uz savu līdzšinējo darbību ar šodien zināšanām, apzinos, ka ir aspekti, kuros rīkotos citādāk.”

Studiju programmā „Tiesību zinātnes” iespējams apgūt, kā orientēties Latvijas, ES un starptautiskajās tiesību sistēmās, kā izmantot un piemērot tiesību avotus, sastādīt līgumus, kā arī izmantot juridiskās metodes konfliktu risināšanā.  

Turība – praktiski labākā augstskola Latvijā!

 


Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība/Publicitātes foto