Notiks koncerts "Manas dvēseles logs" Vecpiebalgas baznīcā
Mecosoprāns Baiba Renerte.
Kultūra
2016. gada 17. augusts, 12:04

Notiks koncerts "Manas dvēseles logs" Vecpiebalgas baznīcā

Jauns.lv

20. augustā plkst. 19.00 Vecpiebalgas baznīcā notiks koncerts “Manas dvēseles logs” , kurā muzicēs ērģelniece Larisa Carjkova un mecosoprāns Baiba Renerte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertprogramma “Manas dvēseles logs” būs muzikāls ceļojums Sievietes pasaulē, sākot no Viņas piedzimšanas līdz pat dzīves izskaņai. Koncertā skanēs pamatā latviešu komponistu-vīriešu skaņdarbi, kas, mijoties ar Zegmales autoru-sieviešu dzeju, ļaus pilnīgāk ielūkoties Sievietes pārdzīvojumiem bagātajā mūžā.

Baiba Renerte (bijusi BERĶE) izglītību guvusi Jēkabpils Valsts ģimnāzijā (1987-1999) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur 2007.gadā ieguvusi maģistra grādu. Latvijas Nacionālajā operā debitējusi 2004. gadā un līdz šai dienai izpilda lomas galvenajās LNO repertuāra izrādēs. Māksliniece ir izpildījusi ievērojamas operu lomas uzvedumos Latvijā un ārzemēs, arī Senās mūzikas festivālos, mūziklos, izpildījusi vokālos ciklus un oratorijas, kā arī lomas bērnu izrādēs.

Larisa Carjkova dzimusi Ludzā. Beigusi Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžas klavieru klasi. 2005. gadā absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klavieru klasi pie docenta Jura Žvikova, iegūstot bakalura grādu un absolvējusi 2009. gada ērģeļspēli profesora Tālivalža Dekšņa klasē, iegūstot bakalaura un maģistra grādu. Socrates Erasmus programmas ietvaros studējusi Štutgartes Mūzikas un drāmas augstskolā profesora Ludgera Lomaņa ( Ludger Lohmann) un profesora Jona Laukvika (Jon Laukvik) klasēs. Meistarību papildinājusi dažādās starptautiskās akadēmijās un meistarklasēs. Par spilgtu radošu darbību ir apbalvota ar Mācītāju Dr. A. Gaides un prāv. I. Gaides Mūzikas balvu (2007). Larisa sadarbojas ar dažādiem solistiem, koriem un orķestriem, regulāri uzstājās ar koncertiem Rīgas Domā, kā arī citviet Latvijā un ārzemēs. Aktīvi piedalās konkursos, un festivālos. Larisa 2010. gadā kopā ar savu novadnieci, ērģelnieci Gunu Kisi, iedibinājusi ikgadēju tradīciju dzimtajā Latgalē – labdarības festivālu Latgales ērģeļu dienas. Festivāla mērķis ir attīstīt ērģeļukultūru Latvijā un Latgalē, kā arī vākt līdzekļus Latgales ērģeļu restaurācijai. Kopš 2014.gada ir Rīgas Lutera ( Torņakalna ) baznīcas ērģelniece un mūzikas dzīves Vadītāja.

Šis būs noslēdzošais koncerts šīs vasaras koncertu cikla Vecpiebalgas baznīcā ietvaros.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto