Ērgļu stacija atdzimst "Mežpils vienas dienas restorānā." FOTO
Novadu ziņas
2016. gada 17. augusts, 20:56

Ērgļu stacija atdzimst "Mežpils vienas dienas restorānā." FOTO

Jauns.lv

Ērgļos ir stacija un arī stacijas priekšnieks – Māris Olte. Te notiek liela rosība, kaut sliežu jau kādu laiku vairs nav. Cilvēku pilnu peronu stacija atkal ieraudzīs 25.augustā, kad tajā taps ceturtais “Mežpils vienas dienas restorāns”. Viesus un vietējos interesentus gaidīs Mārtiņš Sirmais un pavāru superkomanda: Kaspars Jansons, Arturs Trinkuns, Arturs Taškāns un Valters Zirdziņš.

Šis būs ceturtais un šī gada sezonu noslēdzošais alus zīmola “Mežpils” vienas dienas jeb pop-up restorāns, kur unikāls būs viss: vieta, iekārtojums, garšas, smaržas un sajūtas. Tāpat unikāls būs pavāru komandas darbs, kas sniegs viesiem īstu meistarības priekšnesumu un neaizmirstamu garšas baudījumu.

Līdz šim pavāri savas prasmes demonstrēja un viesus ar gardiem ēdieniem lutināja trijās citās, ikdienā ar ēšanu nesaistītās, vietās: Liepājas ostas spīķeros, Dikļu dabas koncertzālē Kocēnu novadā un Dārzkopības institūta siltumnīcā Dobelē. Ceturtā gardēžu pulcēšanās vieta būs 1937.gadā celtā Ērgļu stacijas ēka. Kaut sliedes Ērgļu stacijā demontētas 2009.gadā, tomēr šīs vietas tagadējais saimnieks Māris Olte neļauj vietai grimt aizmirstībā un aktīvi piedalās arī “Mežpils” pop-up restorāna tapšanā.

Pavāru superkomanda, kuras sastāvā četri kungi - Kaspars Jansons, Arturs Trinkuns, Arturs Taškāns un Valters Zirdziņš – sagatavos mūsu garšas kārpiņas rudens sezonai, tādēļ šoreiz ēdienkartē valdīs meža, medību un savvaļas tēmas. Arī šoreiz būs ēdienu neatņemama sastāvdaļa, lieliskais kompliments - alus. Par alu kā mūsdienu ēdienkartes neatņemamu sastāvdaļu klātienē stāstīs alus someljē Andris Rasiņš.

Ceturtais un noslēdzošais “Mežpils vienas dienas restorāns” Ērgļu stacijā norisināsies 25.augustā ar pusdienu piegājienu plkst.15.00 un vakariņu cēlienu plkst.19.00. Dalība pasākumā maksā 70 EUR vienai personai. Vairāk informācijas “Mežpils vienas dienas restorāna” Facebook lapā; rezervācija pa tālr. 26440455.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto